Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Komentář: Koupaliště Flošna k Hradci patří. Nespokojenost ale začíná bobtnat

Koupaliště Flošna, které naproti fotbalovém stadiónu vyrostlo v roce 2010 atakuje už hranici miliónu návštěvníků. V prvních letech sklízelo koupaliště jen slova chvály. I přes to, že loni návštěvníci překonali historický rekord v návštěvnosti, tak s přibývajícím roky narůstá nespokojenost.

V loňské sezóně zamířilo na Flošnu celkem 118 tisíc osob. Tedy nejvíc v historii dosavadní devítileté éry koupaliště. To se dokonce stalo stavbou roku 2010. Zatímco město je s koupalištěm, které vyšlo na 350 miliónů spokojené, a vzhledem k návštěvnosti se není čemu divit, přibývá nespokojenosti ze strany obyvatel.

Prostory a ceny vstupného. V prvním roce stálo celodenní vstupné 90 korun a cena v letošním roce? Ta už atakuje hranici 150 korun. Jistě, náklady rostou a s tím jdou v ruku v ruce i platy. Jenže náklady šplhají ještě víc. Pokud chcete využít lehátko, není problém. Ale to není součástí vstupného, musíte si připlatit 20 korun.

Kapacita přestává být dostačující

Kapacita koupaliště není nafukovací, ale pokud se v areálu nachází více než 1000 lidí, a to bylo v letních dnech běžné, není se kam hnout. Jít si zaplavat je v houfu tolika lidí téměř nemožné. Je si třeba uvědomit, že na Flošnu se sjíždějí lidi nejen z Hradce, ale i z celého okolí.

Jednou z mála alternativ je opatovický rybník, ale ten nemůže konkurovat kvalitě vody i zázemí velkého koupaliště.

A tak se často děje, že se na Flošně není kde hnout. Dva bazény kapacitě upřímně nestačí. Otázkou je, zda se dá areál rozšířit a kolik by případně taková investice stála. Nicméně téměř 100tisícové město by si větší koupaliště zasloužilo.

Zastřešení plaveckého areálu zůstává jen na papíře

Již před lety se uvažovalo alespoň o zakrytí plaveckého bazénu, který by se tak mohl využívat i v zimě. Odlehčil by tak náporu v Městských lázních. Zatím ale zůstává vše pouze v rovinách teorie. 

Zatím tak nezbývá nic jiného než překousnout to, že Hradec má sice krásný plavecký areál, jenž ale pro někoho, kdo si chce užít poklidný den bez náporu lidí a odpočinout si, nemůže vyhovovat. A alternativ zatím bohužel moc není. 

 

Autoři | Foto bazeny.centroprojekt.cz

Štítky koupaliště, Stavba roku

Komentář: Koupaliště Flošna k Hradci patří. Nespokojenost ale začíná bobtnat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.