Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odsouzená za vraždu otěhotněla ve věznici. Teď je v Jilemnici a místním se to nelíbí

Petra Janáková, která byla odsouzena za vraždu sběratele, a následně byl její trest kvůli těhotenství přerušen, nyní pobývá v Jilemnici. Místní jí na sociálních sítích adresují nenávistné i vulgární vzkazy.

Petra Janáková předloni u Lázní Bělohrad střelila sběratele zezadu do hlavy. Dostala třicetiletý trest, ze kterého si odpykala zatím jen dva roky. Na příkaz soudu byla v pátek propuštěna z věznice v Opavě. Ve vazební věznici v Hradci Králové totiž neznámo jak otěhotněla.

„Normálně se tahle stvůra promenáduje po Jilemnici, jako by přijela z dovolené… Je něco v nepořádku se zákonem v této zemi…“ stěžuje si Gabriela, která tak rozpoutala bouřlivou diskuzi na facebookové skupině s názvem Jilemnický Krakonoš.

Někteří lidé si opravdu servítky neberou a jejich komentáře jsou plné nenávisti. „Přeju jí jen to nejhorší… Mohli by lidé okolo Jilemnicka vzít spravedlnost do vlastních rukou a ukamenovat ji,“ napsal Martin. „Někdo by se měl konečně zamyslet, co je v téhle zemi špatně,“ komentoval Daniel.

Další lidé by vražedkyni poslali okamžitě zpět na mříže, jiní se podivují, že je vůbec na svobodě a bez dohledu. „Tohle nikdo nechápeme a ještě nepochopitelnější je, že nemá nad sebou žádný dohled. Vždyť ona je volná jako pták, sv*** vraždená,“ reagovala na příspěvek na sociálních sítích Hanka.

Psali jsme: Za vraždu dostala třicet let, odseděla dva roky a je na svobodě. V hradecké věznici otěhotněla

K případu se vyjádřilo i vedení města. „Policisté mají pokyny, co dělat, kdyby se mělo schylovat k nějakému konfliktu,“ sdělil pro Právo jilemnický místostarosta Vladimír Vinklář. Zároveň uvedl, že ačkoli sám ženu v podkrkonošském městě neviděl, mají zdejší lidé strach. „Nechápou, jak něco takového mohl soud dovolit,“ uvedl Vinklář pro Právo.

Aktuálně Generální inspekce bezpečnostních sborů vyšetřuje, jak vůbec došlo k otěhotnění.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky vražda, Petra Jankáková, Jilemnice, facebook, sociální sítě, Hradec Králové, Opava, Lázně Bělohrad, GIBS

Odsouzená za vraždu otěhotněla ve věznici. Teď je v Jilemnici a místním se to nelíbí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.