Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 17. června 2019, 09:53
Dva dny skvělého jídla, pití, ochutnávání, zážitků, a hlavně pohody si užili návštěvníci letošního Beko Fresh festivalu v Pardubicích. Tradičně nejvíc vtipkoval Zdeněk Pohlreich a jako nejoblíbenější restauraci festivalu svým on-line hlasováním návštěvníci vybrali Dašické sklepy.
„V Pardubicích pořádáme festival posedmé a jsme moc rádi, že si našel svoje fanoušky a věrné návštěvníky, kteří si umí festivalovou atmosféru skutečně užít. Letos jsme pro hosty festivalu vylepšili nejen nabídku, ale také odpočinkové zóny, přidali místa k sezení a velkokapacitní stan. Že to byl krok správným směrem, nám potvrzují pozitivní ohlasy. Ale jak se říká: Festival skončil, ať žije festival, takže už teď vymýšlíme upgrade na příští rok,“ říká pořadatel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.
Kočovná škola vaření a street food – letos poprvé ve velkém měřítku a osvědčily se. Food trucky, školy vaření a street bistra jsou poměrně novým konceptem a na festivalu se kuchaři těchto podniků nezastavili. Prostě jídlo na ulici do budoucna už nebude langoš nebo párek v rohlíku, na Beko Fresh festivalu si návštěvníci vyzkoušeli, že to jde i jinak, a že skvěle „na ulici“ chutnají burgery, chlebíček s avokádem, pastrami nebo poké bowl.
Za klasiku by se dal považovat Zdeněk Pohlreich, který svými kuchařskými show přilákal k hlavnímu pódiu spoustu lidí. Příznivce dobrého jídla a znalce Gastromapy potěšilo vystoupení a následná autogramiáda herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtil svoji novou knihu a sobotní festivalový program zakončil Listováním. Během dvou dnů mohli návštěvníci vidět v akci také šéfkuchaře Radka Davida, také Romana Vaňka ,Ivana Vodochodského nebo Santo Paganu. Kdo nevyzkoušel mořského ježka, šneka nebo saranče, jako by na festivalu nebyl. Extrémní gastronomie potěšila znalce a byla výzvou pro experimentátory - fotka s tarantulí na talíři teď zdobí nejeden instagramový profil.
Dobré víno, vychlazené pivo, koktejl nebo voňavá káva – každý si přišel na své a díky rozšířeným odpočinkovým zónám si užil u jídla a pití nezbytnou „festivalovou“ pohodu. V pivní zóně dotvářela atmosféru živá hudba, ve vinařské zóně someliér vedl řízené degustace, Školou kávy pod vedením Roberto Trevisana si návštěvníci prošli v De Longhi coffee stage a děti se zabavily při přípravě svačinek, zdobení cupcaků či kouzelnickém vystoupení Pana Kravaty v Haribo Mini Workshop stage.