Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: Beko Fresh festival naservíroval dva dny gastro zážitků

PR článek

Dva dny skvělého jídla, pití, ochutnávání, zážitků, a hlavně pohody si užili návštěvníci letošního Beko Fresh festivalu v Pardubicích. Tradičně nejvíc vtipkoval Zdeněk Pohlreich a jako nejoblíbenější restauraci festivalu svým on-line hlasováním návštěvníci vybrali Dašické sklepy.

„V Pardubicích pořádáme festival posedmé a jsme moc rádi, že si našel svoje fanoušky a věrné návštěvníky, kteří si umí festivalovou atmosféru skutečně užít. Letos jsme pro hosty festivalu vylepšili nejen nabídku, ale také odpočinkové zóny, přidali místa k sezení a velkokapacitní stan. Že to byl krok správným směrem, nám potvrzují pozitivní ohlasy. Ale jak se říká: Festival skončil, ať žije festival, takže už teď vymýšlíme upgrade na příští rok,“ říká pořadatel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Novinka nadchla

Kočovná škola vaření a street food – letos poprvé ve velkém měřítku a osvědčily se. Food trucky, školy vaření a street bistra jsou poměrně novým konceptem a na festivalu se kuchaři těchto podniků nezastavili. Prostě jídlo na ulici do budoucna už nebude langoš nebo párek v rohlíku, na Beko Fresh festivalu si návštěvníci vyzkoušeli, že to jde i jinak, a že skvěle „na ulici“ chutnají burgery, chlebíček s avokádem, pastrami nebo poké bowl.

Klasika vs extrémy

Za klasiku by se dal považovat Zdeněk Pohlreich, který svými kuchařskými show přilákal k hlavnímu pódiu spoustu lidí. Příznivce dobrého jídla a znalce Gastromapy potěšilo vystoupení a následná autogramiáda herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtil svoji novou knihu a sobotní festivalový program zakončil Listováním. Během dvou dnů mohli návštěvníci vidět v akci také šéfkuchaře Radka Davida, také Romana Vaňka ,Ivana Vodochodského nebo Santo Paganu. Kdo nevyzkoušel mořského ježka, šneka nebo saranče, jako by na festivalu nebyl. Extrémní gastronomie potěšila znalce a byla výzvou pro experimentátory - fotka s tarantulí na talíři teď zdobí nejeden instagramový profil.

Drinky, káva, pohoda

Dobré víno, vychlazené pivo, koktejl nebo voňavá káva – každý si přišel na své a díky rozšířeným odpočinkovým zónám si užil u jídla a pití nezbytnou „festivalovou“ pohodu. V pivní zóně dotvářela atmosféru živá hudba, ve vinařské zóně someliér vedl řízené degustace, Školou kávy pod vedením Roberto Trevisana si návštěvníci prošli v De Longhi coffee stage a děti se zabavily při přípravě svačinek, zdobení cupcaků či kouzelnickém vystoupení Pana Kravaty v Haribo Mini Workshop stage.

Tisková zpráva

Štítky beko fresh fest, fresh festival, jídlo, vaření, festival, Zdeněk Pohlreich, Pardubice, káva, restaurace, Lukáš Hejlík, Roman Vaněk, Ivan Vodochodský, pití

FOTO: Beko Fresh festival naservíroval dva dny gastro zážitků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.