Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Gastronomické zážitky už tento víkend na Beko Fresh festivalu v Pardubicích

PR článek

Tento víkend doporučujeme naplánovat si pohodu ve skvělé společnosti dobrého jídla a pití, nechat si v žaludku místo na vybrané pochoutky, vzít kamarády nebo celou rodinu a vyrazit na gurmánskou akci roku – Beko Fresh festival v areálu dostihového závodiště v Pardubicích. Aby si návštěvníci festival užili ještě víc, přinášíme festivalové desatero.

#1 program

„Hlavní hvězdou bude pochopitelně Zdeněk Pohlreich, ale na pódiu uvidíte mimo jiných třeba Romana Vaňka nebo Radka Davida a Ivana Vodochodského a v sobotu se můžeme těšit na herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtí svoji novou knihu 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka a vystoupí s Listováním,“ říká organizátor Beko Fresh festivalu Petr Jirásek. Neméně zajímavý program je připraven na Beko workshop stage, kterým bude provázet moderátorka televize Prima Sandra Parmová. Tady se návštěvníci dozví třeba něco o přípravě hmyzu nebo šneků.

#2 restaurace a bistra

Pokud rádi ochutnáváte a nemáte čas objíždět celou zemi a hledat nejlepší podniky, na festivalu najdete ten nejlepší výběr na jednom místě. Budete moci vyzkoušet například kapří hranolky z rybí restaurace Šupina a Šupinka, pouliční občerstvení budou nabízet street bistra jako třeba Avocado street bistro, Meat Vandals nebo Street Asian Food. O extrémní zážitek se postará šéfkuchař Petr Ocknecht se svým hmyzím menu nebo Extrémní catering s mořským ježkem či bizoním burgerem. Kočovná škola vaření Fuego bude připravovat pokrmy na žhavých uhlících. Fine Food Academy pak nabídne výborné burgery s hovězím masem plemene wagyu či třeba mečounem. Pozadu nezůstanou ani podniky z Pardubicka – Dašické sklepy, Na Bídě, Restaurace Pivovarské domy nebo chrudimská restaurace U Petra.

#3 hlasování

Hlasujte o tom, kdo získá titul nejoblíbenější restaurace Beko Fresh festivalu Pardubice 2019 a vyhrajte lednici Beko v hodnotě 18 000 korun. Hlasovat je možné na facebookové události festivalu. Výherce bude vylosován v neděli 16. 6. v 16:00 hodin na hlavním pódiu festivalu.

#4 pivní zóna

Jeden minipivovar vedle druhého, dobrá muzika a něco k zakousnutí – sen každého pivaře. Tento sen se stává skutečností ve vylepšené pivní zóně, která je rozšířená o velkokapacitní stany a živou hudbu v podání kapely WBand. Mezi pivovary se objeví například Pardubický pivovar, Pivovar Dašice, Měšťanský pivovar Klenot nebo plzeňský Raven či Pivotečka. Dobroty k pivu jsou samozřejmostí.

#5 vinařská zóna

„Svůj velkokapacitní stan budou mít nově i vinaři. Chtěli jsme nabídnout něco víc, tak jsme spolu s Vinařským fondem České republiky vybrali vína českých i zahraničních vinařů a nabídku rozšířili o řízené degustace,“ říká Petr Jirásek s tím, že řízené degustace jsou kapacitně omezené na 16 osob a je nutné pořídit si vstupenku nejlépe v předprodeji prostřednictvím webu. Degustace a ochutnávky bude nabízet například hlavní vinařský partner Vinařství Piálek & Jäger či Vinařství Baláž, Víno Hruška nebo Dog in Dock - Vinařství Veselí nad Moravou.

#6 barová zóna

Kdo má rád plážovou pohodu a drinky, musí vyrazit do barové zóny. Mistři barmani umíchají alko i nealko drinky, pohodičku dotvoří plážová lehátka a hudební sety bude sázet chilloutový DJ. Už jen to moře…

#7 káva a spol.

Je libo pravou brazilskou kávu? Nejen brazilskou kávu budou baristé servírovat v De Longhi coffee stage, chybět nebudou kávové speciality a pochopitelně dezerty. Kávičku a něco sladkého k tomu připraví třeba Dobrý Kafe, Kavárna na cestě nebo Espresso Longberry. Kdo by se chtěl o kávě dozvědět něco víc, může absolvovat Školu kávy pod vedením lektora Roberto Trevisana.

#8 děti

Děti i batolata vezměte s sebou! Maminky s batolaty mají připraveno zázemí v MonPeri Baby zóně, kde je mohou nakojit, nakrmit nebo přebalit a jako pozornost dostanou plenky i ubrousky zdarma. Pro soutěživá batolata je připraven závod v lezení. Odrostlejší děti najdou zábavu na Haribo Mini Workshop stage, kde se pod vedením šéfkuchařů naučí připravit si něco dobrého k snědku nebo ozdobit cupcake, a když zrovna nebudou vařit, tak je pobaví vystoupení Kouzelníka Pana Kravaty. Chybět nebudou oblíbené atrakce.

#9 ekologie

Na Beko Fresh festivalu omezujeme používání plastu na minimum. „Nádobí, do kterého se budou jídla servírovat, bude z ekologického materiálu, takže s minimálním dopadem na životní prostředí. Přispět mohou ovšem i sami návštěvníci tím, že si donesou vlastní sklenici nebo příbor. V areálu máme připravené oplachovače sklenic, takže nemusí mít obavu, že si nebudou moci sklenici umýt,“ dodává Petr Jirásek.

#10 vstupenky

Vstupenky je výhodné koupit předem na webu www.goout.cz. „Cenu vstupenek držíme i letos stejnou, přestože nabídku a servis každým rokem rozšiřujeme. Dospělý v předprodeji zaplatí stovku, na místě 150 korun. Zdravotně a tělesně postižení a děti do výšky 140 cm mají vstupné zdarma,“ uzavírá organizátor akce Petr Jirásek. 

Beko Fresh festival děkuje za dlouholetou přízeň a podporu městu Pardubice a Pardubickému kraji.

Štítky fresh festival, beko, festival, jídlo, pohlreich, Pardubice, restaurace, vstupenka, bistro, pivovar, káva, degustace, Lukáš Hejlík, Zdeněk Pohlreich, Roman Vaněk, Ivan Vodochodský

Gastronomické zážitky už tento víkend na Beko Fresh festivalu v Pardubicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.