Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jste si jistí, že vám nehrozí rakovina prostaty? Informujte se o všech možnostech včas

PR článek

Rakovina prostaty je nejčastějším nádorovým onemocnění u mužů. Ročně více jak 7 500 českých mužů začne hledat řešení, jak s nemocí bojovat a jak ji porazit. Většinu mužů přitom lze vyléčit, pokud je onemocnění zjištěno včas. A protože možností způsobu léčby je několik, je kvalita života po léčbě pojmem, o který by se měl každý muž zajímat také.

Muži o svém zdraví příliš nemluví. K lékaři se vypraví většinou až ve chvíli, kdy své potíže nemohou dále přehlížet. Přitom je poměrně snadné ji díky vyšetření krve na PSA odhalit. Moderní diagnostické metody jsou schopné odhalit výskyt nádoru dříve, než dojde k jeho rozšíření. „Pro diagnostiku rakoviny prostaty je základem stanovení hladiny prostatického specifického antigenu (PSA), což je enzym produkovaný buňkami prostaty. Koncentrace prostatického specifického antigenu v krvi je jedním z ukazatelů rakoviny prostaty," uvádí základní důvody pro vyšetření PSA primář Protonového centra, doc. MUDr. Jiří Kubeš, Ph.D.

Primář docent MUDr. Jiří Kubeš, Ph.D.

Účinná a šetrná léčba

Cílem moderní onkologické léčby je zajistit pacientům maximální šanci na vyléčení, a to při minimalizaci vedlejších účinků. A toho se velmi dobře daří dosahovat pomocí protonové léčby. Jejím největším benefitem je možnost přesně ozářit požadovanou oblast. Díky moderní technologii a zkušenostem lékařů Protonového centra se zvyšují šance na celkovou úspěšnost léčby a udržení kvality života pacientů po léčbě. Protonová léčba je ze zákona hrazena zdravotními pojišťovnami a je tak dostupná všem pacientům z České republiky.

„Naším úkolem není pouze vyléčit pacienta, ale také zajistit, aby kvalita jeho života byla, pokud možno, stejná jako před nemocí. Proto jsme se zaměřili na to, aby muži po rakovině prostaty byli sexuálně aktivní, aby netrpěli impotencí a inkontinencí a aby byla léčba krátká, účinná a bezbolestná," doplňuje primář Kubeš.

Protonovou terapií dnes můžeme úspěšně vyléčit až 99 % pacientů s karcinomem prostaty nízkého rizika. Ve srovnání s operací protonová léčba významně snižuje riziko vzniku impotence a riziko vzniku inkotinence, tedy úniku moči. Při protonové léčbě karcinomu prostaty časného stadia je toto riziko minimalizováno na 1 %. „Nespornou výhodou protonové léčby je podstatně nižší časová náročnost pro pacienty. Protonová léčba je ambulantní a trvá pouze pět dní u časného stadia karcinomu prostaty, a 21 dní u pokročilého stadia,“ uzavírá primář Kubeš.

Mít pocity jistoty, bezpečí a komfortu

Pacienti, kteří nádorové onemocnění prostaty řeší, mohou Protonové centrum (PTC) kontaktovat kdykoli sami bez doporučení lékaře. Vstřícný přístup a vlídná komunikace s pacienty jsou zde prioritou. Každý pacient dostane k dispozici osobního koordinátora, který mu zodpoví jeho dotazy a pomůže naplánovat všechna vyšetření a konzultace u lékaře.

Recepce Protonového centra.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zdraví, zdravotnictví, prevence, rakovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jste si jistí, že vám nehrozí rakovina prostaty? Informujte se o všech možnostech včas  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.