Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Děti z dětských domovů si díky podpoře nadace užily léto na táborech

PR článek

Léto bez táborů si většina dětí neumí ani představit, pro ty z dětských domovů ale takový pobyt není samozřejmostí. Organizace proto využívají granty a sponzorské programy, aby se jich jejich klienti mohli účastnit. Více než stovce dětí k cestě na tábor letos opět pomohl i Nadační fond Albert. Mezi nimi i Šimonovi, Viktorovi či Gitě z Dětského domova Polička.

Děti si z táborů odvezly spousty zážitků, nových přátel či poznatků. „Na táboře se mi líbilo, jeho tématem byl Egypt. Našla jsem si plno nových kamarádů, byli vážně moc hodní. Hráli jsme spousty hezkých her. Byly tam i diskotéky, na nich jsem se skamarádila s ostatními,“ vypráví nadšeně Gita z Dětského domova Polička. „Ty dva týdny fakt moc rychle utekly, páni já chci zpátky,“ dodává.

Aby Gita a další děti mohli na tábor vyrazit, žádají organizace o různé granty. Právě podpora zájmových a volnočasových aktivit je velmi populární. „Tvořila přes 40 procent žádostí, které jsme v rámci našeho programu Bertík pomáhá podpořili. Sehnat na ně finance totiž není pro organizace snadné,“ popisuje Alena Paldusová, manažerka Nadačního fondu Albert. „O podpoře projektů na příští rok budou lidé rozhodovat zase na podzim v prodejnách Albert,“ dodává.

Získávání schopností a zkušeností, které jsou pro dospělý život velmi důležité, je pro děti a mladé ze sociálně znevýhodněného prostředí daleko komplikovanější. Právě tábory jsou jednou z aktivit, které jim v tom pomáhají, například tím, že je učí navazovat nové sociální kontakty mimo prostředí, kde se běžně pohybují.

Ohodnoť článek

Štítky tábor, dětský, domov, nadační, fond, Albert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z dětských domovů si díky podpoře nadace užily léto na táborech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.