Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Unicorn je místo, kde se střetává tradice, inovace a jedinečná firemní kultura

PR článek

Co znamená pracovat v největší české softwarové společnosti? Znamená to vyvíjet software, který usnadňuje životy mnoha lidí, ale také být součástí týmu, v němž každý zná jméno svého kolegy a ví o něm více než jen to, na jaké židli v kanceláři sedí.

Máme pobočky po České republice, na Slovensku a Ukrajině. Jednou z nich je i pobočka v Hradci Králové, kde se pracuje na významných energetických projektech, jako je systém Damas, zajišťující 24/7 stabilitu elektrické sítě, nebo projekt TERRE, propojující evropský trh s regulační energií. Místní pobočka je místo s hluboce zakořeněnými hodnotami a firemní kulturou.

Dokonalým příkladem je firemní akce Hradecké prase, tradice dlouhá už dvě desetiletí. Vznikla jako neformální setkání několika kolegů u táboráku. Ale jak to bývá s dobrými věcmi, rychle se šíří a přitahují pozornost. Vladimír Kovář, zakladatel Unicornu, viděl v této akci takovou hodnotu, že pro ni vyčlenil místo ve firemním rozpočtu, aby zaměstnanci nemuseli sáhnout do vlastní kapsy. Tak se 6. června 2003 na zahradě jednoho z členů managementu uskutečnilo první Hradecké prase, na němž se sešlo zhruba 25 lidí.

Od té doby se koná každý rok. Jen s tím rozdílem, že přibývají lidé a vývojová centra v okolních městech: v Pardubicích, Chrudimi a v České Třebové. Z malého setkání se jak lusknutím prstu stal regionální fenomén. „Ze zahrady jsme se přesunuli do areálu Správčického písníku, kde se uskutečnil i poslední ročník s neuvěřitelným počtem 240 účastníků,“ říká marketingová koordinátorka Pavla Slaná.

Hlavní jsou vzpomínky

Hradecké prase je příkladem toho, co je pro Unicorn charakteristické. Společnost, která vznikla v roce 1990 díky vizionářskému podnikateli Vladimíru Kovářovi, dnes zaměstnává více než 2 500 lidí a má vývojová centra ve 20 městech v 6 evropských zemích. Navzdory své velikosti si zachovala atmosféru založenou na týmovosti a vzájemném respektu. „Neděláme to pro image. To, co nás pohání, jsou nezapomenutelné zážitky. Například na jednom ročníku vystoupila kapela PraseBand, kterou založili naši spolupracovníci. Svůj první koncert si odbyla právě na Hradeckém praseti a dodnes na něj vzpomínáme,“ vypráví Pavla a dodává, že událost Hradecké prase se stala neoddělitelnou součástí firemní kultury, s níž už každý počítá.

„Atmosféra, kde IT specialista, HR, recepční, divizní ředitel a projekťačka sedí u jednoho stolu a povídají si při dobrém jídle a pití, je nezaměnitelná,“ uzavírá. Hradecké prase ale není jedinou společenskou akcí spolupracovníků z regionů. Kupříkladu stejně jako v ostatních regionech se i v Hradci scházejí na vánočním večírku nebo na tradičním fotbalovém turnaji Branch Cupu. Z Hradce Králové vychází mnoho významných projektů. Lidé jsou tu však vždy na prvním místě. Možná právě to dělá z Unicornu skutečného jednorožce v IT světě. Chcete vědět více o projektech v Hradci Králové nebo o možnosti práce v Unicornu? V tom případě navštivte tuto stránku.

Ohodnoť článek

Štítky Unicorn, kultura, Hradec Králové, projekt, Vladimír Kovář, Ukrajina, Česko, Slovensko, Damas, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unicorn je místo, kde se střetává tradice, inovace a jedinečná firemní kultura  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.