Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvůr Králové má nové dětské hřiště. Na podzim vznikne i odpočinková zóna

Veřejnosti začalo sloužit o prázdninách dětské hřiště ve Dvoře Králové nad Labem. Konkrétně se nachází mezi ulicemi Smetanova, Bezručova a Staškova. Vybudováno bylo jako vítězný projekt, který navrhl do 1. ročníku participativního rozpočtu Zdeněk Flegr.

„Jsem moc rád, že se vše podařilo dotáhnout do zdárného konce, stojí za tím spousta práce a chtěl bych poděkovat všem, kteří se na realizaci projektu podíleli,“ říká Zdeněk Felgr. Flegr zároveň doufá, že by se hřiště mohlo v budoucnu rozšířit o další prvky.

Aktuálně mohou na hřišti děti využít skluzavku, houpačky nebo lanové centrum.

Na stavbě se podílela specializovaná firma, která dodala a namontovala herní prvky. Ruce k dílu zapojili i pracovníci technických služeb města. Nachystali dopadové plochy a oplotili areál. Dřevěné lavičky spolu se zastřešením posezení vyrobili a dodali pracovníci městských lesů. V průběhu podzimu budou vysazeny podél plotu směrem k silnici i keře.  

Další v pořadí je i druhý projekt., !Dvorská oáza".  Ten získal v prvním ročníku participativního rozpočtu potřebný počet hlasů k tomu, aby mohl být zrealizován. Už během podzimních měsíců vznikne na Hankově náměstí, v prostotu mezi gymnáziem a Hankovým domem, odpočinková zóna.

Ohodnoť článek

Foto Město Dvůr Králové nad Labem

Štítky Smetanova ulice, hřiště, děti, zábava, volný čas, odpočinková zóna, Dvůr Králové nad Labem, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové má nové dětské hřiště. Na podzim vznikne i odpočinková zóna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.