Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rekreační vodáci se v Brandýse budou učit od mistrů světa. Na programu je i závod koupacích kachniček

PR článek

Už tuto sobotu si můžou všichni milovníci vody a vodních radovánek užít druhou zastávku rodinného festivalu S Chaloupkou na vodě. Ten po úspěšné červencové premiéře v Českých Budějovicích pokračuje na slalomovém kanále v Brandýse nad Labem. Kromě vodáckých workshopů je na programu i závod rekreačních vodáků nebo dobročinný závod koupacích kachniček Pusť kačku.

Zájemci z řad začátečníků i zkušených vodáků, včetně dětí, se můžou přihlásit do vodáckých workshopů pod vedením zkušených instruktorů. Jedním z důležitých témat bude taky bezpečnost na vodě. Víte, jaké nástrahy na vás mohou číhat při sjíždění řeky? Účastníci workshopů budou odpověď znát už v sobotu odpoledne, stejně jako si dokáží poradit se sjížděním náročnějších peřejí či jezů a najít na řece tu správnou stopu. Nabyté dovednosti můžou zájemci zúročit v odpoledním zábavném závodě amatérských vodáků. Ti nejlepší si domů odvezou hodnotné ceny, které do závodu poskytl generální partner akce, společnost Topgal.

Kromě instruktorů budou na návštěvníky čekat také dvě známé tváře českého vodního sportu, a to loňský mistr světa, kanoista Václav Chaloupka, a zlatý olympionik z Tokia, Jiří Prskavec. Oba budou také rozdávat podpisy na odpolední autogramiádě, přispějí dobrými radami u vodáckých workshopů a tradičním vodáckým křtem přivítají nováčky v komunitě vodáků.

„Vaška Chaloupku podporuje Topgal už několik let, a zároveň jdeme naproti všem aktivitám, které mají co do činění se sportem a zdravým pohybem, hlavně u dětí a mladých lidí. Proto nás napadlo toto propojení českého fenoménu rekreačního vodáctví s vrcholovým sportem a zábavou u vody,“ říká Libor Chaloupka, produktový a marketingový manažer společnosti Topgal, a dodává: „Třeba se i díky našim akcím podaří v budoucnu předejít tragédiím, které se na českých řekách stávají kvůli nezkušenosti vodáků a podceňování nebezpečí.“  

Kromě vodáků budou závodit také žluté koupací kachničky. Charitativní závod Pusť kačku, má jasná pravidla – kup startovní číslo kachničce, vyšli ji na vodu a nezapomeň fandit ze břehu. Lidé si kachničky můžou zakoupit přímo na místě nebo předem online na e-shopu Topgalu za symbolických 50 Kč. Na majitele prvních 20 kachních vítězů čekají hodnotné ceny.

Pro děti a suchozemce připravil organizátor originální hry a soutěže na břehu vodáckého kanálu včetně představení loutkového divadla s Pirátskou pohádkou, která je naplánována na 13. hodinu.

Ani v Brandýse však plavba projektu S Chaloupkou na vodě nekončí. Poslední letošní zastávka se bude konat 10. září na cvičné vodácké peřeji v Hynkově u Olomouce. I tady bude na účastníky čekat spousta zajímavého programu a ambasador akce Václav Chaloupka. Opět nebude chybět dobročinný závod koupacích kachniček, které můžete do závodu nominovat už teď. Tak Pusťte kačku a přijeďte se skvěle pobavit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vodák, mistr, závod, kachnička, Brandýs, Brandýs nad Labem, České Budějovice, TOPGAL, Václav Chaloupka, Jiří Prskavec, Libor Chaloupka, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekreační vodáci se v Brandýse budou učit od mistrů světa. Na programu je i závod koupacích kachniček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.