Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Opalování ano, ale s mírou. Jak se chránit před spálením?

PR článek

Zná to každý z nás. Někdy si z letního pobytu na sluníčku neodnesete krásně opálenou pokožku, ale začervenalou kůži, která je bolavá na dotek. Stát se to může i během krátkého pobytu venku, kdy není pokožka dostatečně chráněná. Jak se o spálení od slunce starat? A jak se mu úplně vyhnout?

Sluneční paprsky jsou pro naše tělo velmi důležité. Zvyšují hladinu vitamínu D a mají na kůži blahodárné účinky. To ale jen v případě, není-li pokožka vystavena slunečnímu záření příliš dlouho nebo pokud není sluníčko příliš silné. V takových případech totiž může dojít k jejímu spálení. A to je nejen nepříjemné, ale i škodlivé.

Co tedy dělat v případě, že barva vaší pokožky připomíná po pobytu na sluníčku barvu rajčete? Kůži se pokuste co nejvíce zchladit. Poslouží studená voda nebo například obklad z tvarohu či jogurtu. Vyhněte se ale raději ledu nebo zmrzlým potravinám, které by mohly způsobit omrznutí kůže.

Nezapomeňte také hodně pít. Ideální je čistá voda nebo čaj. Dostatečnou hydratací navíc předejdete úpalu nebo bolesti hlavy. V letních horkých dnech si můžete připravit domácí ledový čaj, který pomůže, ale určitě vám i zachutná. Několik dní byste se také měli vyhýbat dalšímu opalování. Při pobytu na slunci myslete na dostatečné zakrytí spálených míst.

dm tip: Krém po opalování uchovávejte v ledničce, prodloužíte tak jeho trvanlivost.

Hydratovat pokožku je dobré zevnitř, ale i zvenku. Mnoho produktů, které dnes můžete v obchodech zakoupit, dodá kůži potřebné vitamíny, zklidní ji a zmírní svědění, pálení nebo bolest. Mimořádně účinné jsou produkty s obsahem aloe vera nebo panthenolem. Vyzkoušet můžete například některý z produktů dm značky Sundance. Na výběr máte z balzámů, sprejů, gelů, emulzí, pěn nebo klasických mlék.

Jak spálení od sluníčka předejít?

Nejeden odborník říká, že prevence je lepší než následná péče. Na ochranu tedy myslete dříve, než se vydáte na sluníčko. Spáleninám od slunce se tak úplně vyhnete. Dbejte na kvalitní opalovací prostředky s různými stupni ochrany před UV zářením. Obecně platí, že čím větší číslo, tím větší ochrana. Každé spálení od sluníčka totiž navždy poškodí vaši pokožku.

Ohodnoť článek

Štítky opalování, slunce, dm, dm drogerie, spálení, ochrana, prevence, pokožka, kůže, Sundance Film Festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opalování ano, ale s mírou. Jak se chránit před spálením?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.