Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na sběrný dvůr v Hořicích už od července pouze s odpadovou kartou

Od začátku července budou muset ti, kteří využívají služeb sběrného dvora v Hořicích, předkládat odpadovou kartičku. Ta je vydávána zdarma v infocentru v přízemí radnice. Bez kartičky se na sběrný dvůr s odpadem nemusíte dostat.

Odpadové karty jsou vydávány déle než měsíc. Pro její vydání postačí doklad totožnosti. Karta poslouží k identifikaci domácnosti při odkládání odpadu na sběrném dvoře.

Nárok na kartičku mají lidé s trvalým bydlištěm v Hořicích nebo jsou majiteli rekreačních objektů a mají zaplacen poplatek za odpad. Kartičku si mohou vyžádat i dobrovolní poplatníci, kteří mají také uhrazen poplatek za odpad. Ti musí k vydání kartičky předložit nájemní smlouvu.

Na domácnost se vydává vždy jedna karta, která je přenosná na všechny členy. V odůvodněných případech si může obsluha sběrného dvora vyžádat i občanský průkaz.

Při vjezdu do sběrného dvora stačí přiložit kartu, obsluha ji pomocí speciální čtečky načte a automaticky propojí v evidenčním systému obyvatele s množstvím a druhem odevzdaného odpadu. Obsluze postačí nahlásit co vezete a kolik odpadu máte.

Městu tento systém ušetří nejen administraci, ale také zrychlí provoz sběrného dvora. Kdo odpadovou kartu mít nebude, na sběrný dvůr mu nemusí být umožněno vjet.  

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hořice

Štítky odpadová karta, sběrný dvůr, Hořice, administrativa, systém, urychlení, vjezd, radnice, informační centrum, výdej, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sběrný dvůr v Hořicích už od července pouze s odpadovou kartou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.