Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poplatek za psa je v Náchodě možné uhradit nejdéle do konce června

Obecně závazná vyhláška o místním poplatku ze psů, platí v Náchodě už od 1. ledna roku 2020. Město ji má zveřejněnu také na svých webových stránkách. Za svého psa platí nejméně senioři nad pětašedesát let a ti, kteří bydlí v lokalitě Dobrošov, Jizbice, Lipí a Pavlišov. Úplně osvobozeni od poplatků jsou například lidé, kteří mají průkaz ZTP.

Kdo bydlí se psem v bytovém domě s více jak čtyřmi byty nebo v domě panelovém, zaplatí 1200 korun. 400 korun budou platit ti, kteří mají svého čtyřnožce v rodinném domě. Osoby starší pětašedesáti let a dále ti, kteří bydlí v lokalitě Jizbice, Lipí, Pavlišov a Dobrošov, budou hradit 200 korun. U druhého a dalšího psa je poplatek navýšen o padesát procent.

Kdo je od poplatku osvobozen?

Za psa nehradí držitelé průkazu ZTP, ZTP/P, jsou nevidomí, nebo jsou osobou, která je považována za závislou na pomoci jiné fyzické osoby podle zákona upravujícího sociální služby. To znamená, že pobírá příspěvek na péči.

„Popřípadě ti, kteří jsou osobou provádějící výcvik psů určených k doprovodu těchto osob, osoba provozující útulek pro zvířata nebo osoba, které stanoví povinnost držení a používání psa zvláštní právní předpis,“ uvedla na stránkách města Jana Majerová, vedoucí odboru správy majetku a financování.

Poplatek za psa je možné uhradit hned několika způsoby. Buďto převodem na účet města Náchod na číslo 19-222551/0100 nebo hotově v pokladně Městského úřadu v Náchodě.
Variabilní symbol je desetimístný 134100 + číslo evidenční známky psa.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky poplatek, pes, Náchod, rodinný dům, panelový dům, červen, Dobrošov, Lipí, Jizbice, Pavlišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poplatek za psa je v Náchodě možné uhradit nejdéle do konce června  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.