Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Historický úspěch na degustačních soutěžích. Pivovary Staropramen získaly deset medailí

PR článek

Piva Staropramen, Braník, Vilém, Taxis a Hořká 12 ze sklepa i ovocné beermixy Cool uspěly na tuzemských prestižních degustačních soutěžích. Pivovary Staropramen se tak s celkovým ziskem 3 prvních, 2 druhých a 5 třetích míst zařadily mezi nejúspěšnější účastníky tří podzimních odborných klání. Historický úspěch navíc podtrhl výsledek kategorie světlých výčepních piv na soutěži Pivo České republiky, kde piva Braník a Staropramen obsadila kompletní medailové pozice.

„Skvělé výsledky v odborných degustačních soutěžích svědčí o nadstandardní kvalitě našich piv. Získaná ocenění dokládají, že v našich pivovarech dlouhodobě ctíme řemeslo i historický odkaz,“ shodují se vrchní sládek pivovaru Staropramen Jan Špaček a vrchní sládek Pardubického pivovaru Michal Zimola.

Největší úspěch zaznamenaly Pivovary Staropramen na českobudějovické soutěži Pivo České republiky.

Kategorie

Pivo

Umístění

Světlá výčepní piva

Braník Aleš

1. místo

Světlá výčepní piva

Staropramen Smíchov

2. místo

Světlá výčepní piva

Braník Světlý

3. místo

Světlé ležáky

Braník Ležák

1. místo

Braník Ležák se navíc umístil na 4. místě v kategorii absolutní vítěz a na medailový úspěch jen těsně nedosáhla i piva v dalších kategoriích ­­– 4. místo Hořká 12 ze sklepa (světlý ležák premium), 4. místo Ostravar Premium (světlý ležák premium) a 4. místo Porter (porter).

Na soutěži Česká pivní pečeť se dařilo nejen pivům, ale oblíbené pivní mixy Cool navíc ovládly kategorii míchaných nápojů z piva.

Kategorie

Pivo

Umístění

Světlý ležák premium

Hořká 12 ze sklepa

3. místo

Silné světlé pivo

Taxis

3. místo

Míchané nápoje z piva

Cool Grep 0,0 %

1. místo

Míchané nápoje z piva

Cool Lemon 0,0 %

2. místo

Úspěch společnosti Pivovary Staropramen na této odborné degustaci podtrhují také další přední umístění v celkové konkurenci více než 1 500 hodnocených vzorků – 4. místo Braník Ležák (světlý ležák), 4. místo Pernštejn Originál (světlé výčepní pivo), 4. místo Porter (porter), 5. místo Staropramen Nealko (nealkoholické pivo), 6. místo Ostravar Premium (světlý ležák premium) a 6. místo Kvasňák (nefiltrovaná piva).

Prestižní ocenění získala piva také na svatováclavské degustační soutěži České pivo, jejíž 21. ročník pořádal Českého svazu pivovarů a sladoven.

Kategorie

Pivo

Umístění

Světlá výčepní piva

Staropramen Smíchov

3. místo

11° světlé ležáky

Vilém 11

3. místo

„Odborná ocenění nás velice těší. Podobný hattrick, jaký jsme letos získali na soutěži Pivo České republiky, v historii našich pivovarů nepamatujeme. Vedle toho je pro nás ale nesmírně důležité, že naše piva vyhledává a kupuje řada spokojených konzumentů,“ uzavírá Jan Špaček.


Určeno starším 18 let. Vychutnávejte zodpovědně, děkujeme!

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky degustace, soutěž, pivo, Pivovar Staropramen, úspěch, Braník, Česko, sklep, Staropramen, Pivovar Pardubice, Smíchov, Ostravar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historický úspěch na degustačních soutěžích. Pivovary Staropramen získaly deset medailí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.