Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

E.ON Energy Globe zná své první vítěze. Další vyhlášení doprovodí koncert Emmy Drobné ve Znojmě

PR článek

Letošní ročník prestižní soutěže ekologických projektů E.ON Energy Globe zná své první vítěze. V kategorii Země zvítězil projekt pasivního domu pro seniory Domov Podhradí z Týnce nad Labem, kategorii Vzduch ovládl studentský start-up Luftio, jež hlídá kvalitu vzduchu v kancelářích. Vyhlášení dalších dvou kategorií se přesouvá do Znojma, vítěze kategorií Voda a Oheň vyhlásí v areálu znojemského hradu ve čtvrtek 9. září od 19 hodin. Slavnostní vyhlášení doprovodí koncert Emmy Drobné, akce je pro veřejnost zdarma.

Vítěze prvních kategoriích prestižních ekologických cen, které už třináctým rokem pořádá v České republice společnost E.ON, vyhlásili v krásném prostředí pískoven u Veselí nad Lužnicí. Součástí akce byl i koncert skupiny Monkey Business a zúčastnili se i ambasadoři jednotlivých projektů Ondřej Gregor Brzobohatý, Matěj Ruppert, Bára Jánová a Veronika Khek Kubařová.

„Každý rok obdivuji, kolik zajímavých a kreativních nápadů se nám do soutěže hlásí a letošní ročník nebyl výjimkou. Naplňuje mě to nadějí, že budoucnost nemusí být tak černá, jak někteří předpovídají,“ říká Jan Zápotočný, místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie.

V kategorii Země zvítězil projekt pasivního domu pro seniory Domov Podhradí z Týnce nad Labem, který byl ve finálové dvojici s první uhlíkově neutrální městskou čtvrtí Chytré Líchy z Židlochovic. „Tím, že jsme vyhráli, můžeme být inspirací pro ostatní. Domov Podhradí je malinký lokální projekt a překvapilo mě, že dokážeme zaujmout a vyhrát i nad tak velkým, jako je městská čtvrť. Je to ukázka toho, že každý střípek je důležitý a dohromady dávají celou udržitelnou mozaiku pro naší planetu,“ uvedla Dana Motlová, spolumajitelka a provozovatelka Domova Podhradí, která si převzala hlavní cenu od partnera této kategorie společnosti Hornbach.

V kategorii Vzduch veřejnost nejvíce ocenila projekt chytrého zařízení, které hlídá kvalitu vzduchu v kancelářích. To vytvořil studentský start-up Luftio. Ve finále porazil projekt Fakta o klimatu, který sbírá a zveřejňuje informace o klimatické změně. „Je to úžasný pocit. Rok a půl tvrdé práce se nám vyplatil a doufáme, že nás to nakopne k dalšímu rozvoji. Chceme dělat analýzy ve firmách a bojovat proti špatné kvalitě vzduchu ve vnitřních prostorech,“ doplnil Josef Tatíček, spoluzakladatel start-upu Luftio. Toho ocenil partner kategorie Vzduch společnost De Dietrich.

Vyhlášení dalších dvou kategorií se přesouvá do Znojma, kde proběhne v areálu znojemského hradu ve čtvrtek 9. září od 19 hodin. Ocenění se tentokrát dočkají projekty v kategorii Voda a Oheň. Po vyhlášení bude následovat koncert zpěvačky Emmy Drobné a zúčastní se i ambasadoři jednotlivých projektů z řad známých osobností. Akce je znovu otevřená široké veřejnosti a je pro příchozí zcela zdarma.

Ohodnoť článek

Štítky E.ON, Energy Globe, finále, hlasování, koncert, emma drobná, Znojmo, luftio, Pasivní dům pro seniory Domov Podhradí, projekt, domov, Země, Týnec nad Labem, Ondřej Gregor Brzobohatý, Monkey Business

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON Energy Globe zná své první vítěze. Další vyhlášení doprovodí koncert Emmy Drobné ve Znojmě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.