Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Babiš dnes dostal druhou dávku očkování proti covidu

Andrej Babiš (ANO) si dnes v pražské Ústřední vojenské nemocnici nechal podat druhou dávku očkování proti covidu-19. Premiér odsunul druhou dávku o zhruba týden proti původním plánům. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (ANO) druhou dávku dostal včera ve Fakultní nemocnici Brno.

Andrej Babiš dostal první dávku vakcíny od firem Pfizer a BioNTech v Česku 27. prosince v ÚVN. Na druhou se chystal původně toto pondělí, poté ji ale odsunul. Před týdnem vysvětlil, že druhou dávku lze aplikovat po 21 až 42 dnech, takže odklad nevadí. Totéž doporučil Blatný ředitelům nemocnic i v případě zdravotníků, aby zbývalo více dávek pro první očkování seniorů.

Jan Blatný byl 27. prosince prvním z očkovaných ve FN Brno. Ministerstvo zdravotnictví původně oznámilo, že druhou dávku dostane v neděli 17. ledna, po odkladu v pátek uvedlo, že to bude v sobotu 23. ledna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vláda ČR | Zdroj ČTK

Štítky Babiš, očkování, koronavirus, Vláda, covid-19, Andrej Babiš, ANO 2011, Jan Blatný, Ústřední vojenská nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Pfizer, BioNTech, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, očkování proti COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš dnes dostal druhou dávku očkování proti covidu  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.