Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Schváleno, Hradec Králové rozdělí mezi podnikatele zasažené krizí 10 milionů

Město Hradce Králové rozdělí mezi místní podnikatele zasažené koronavirovou krizí deset milionů korun. Schválením programu Antivirus - program peněžité pomoci o tom ozhodli zastupitelé města. Město tím chce zmírnit dopady zejména na drobné podnikatele a živnostníky, kteří museli v době nouzového stavu uzavřít provozovny. Příspěvek bude činit až 25.000 korun pro jednoho žadatele.

Žádosti město začne přijímat od konce tohoto týdne do 12. června. "Kompletní seznam podmínek včetně formuláře žádosti naleznou žadatelé na internetových stránkách města," uvedla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Žadatelem bude moci být právnická nebo fyzická osoba se sídlem nebo místem podnikání v Hradci Králové, která zaměstnává méně než deset osob. Žadatel také musí dodržet řadu podmínek, například musí mít nepřerušenou podnikatelskou činnost a nesmí být dlužníkem vůči městu či jeho organizacím.

Podané žádosti posoudí komise, konečné schválení bude na orgánech města. "Předpokládáme, že do konce června budou hotové veškeré náležitosti finanční pomoci. Během července a srpna, když vše dobře půjde, by se částky mohly začít vyplácet. Výše peněžité pomoci bude stanovena i podle počtu podaných žádostí," uvedla ekonomická náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO).

Finanční pomoc budou moci podnikatelé využít například na náklady na mzdy, související odvody, na energie. Budou je moci použít na platby za nájemné s výjimkou případů, kde došlo k jejich prominutí v rámci dalších opatření programu Antivirus či nákladů, na které byla čerpána jiná podpora, například státu.

V programu Antivirus má město v rezervě celkem 150 milionů korun, které do něj zastupitelé dnes přidělili z přebytku hospodaření města v loňské roce. Kromě přídělu deseti milionů korun na peněžitou pomoc podnikatelům je cílem programu Antivirus zmírnit dopad pandemie koronaviru na občany a na sportovní, školské, kulturní a jiné organizace města.

Autoři

Štítky ČR, správa, hospodářství, koronavirus, Hradec Králové, antivirový program, koronavirová krize, pandemie covidu-19, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schváleno, Hradec Králové rozdělí mezi podnikatele zasažené krizí 10 milionů  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.