Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Primátor Hradce Králové Hrabálek vstoupil do ODS

Primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek vstoupil do ODS. Za občanské demokraty v loňských komunálních volbách kandidoval jako nestraník. Vstupem do místního sdružení ODS v Hradci Králové podle svých slov naplnil slib, který dal občanským demokratům, když jej po volbách nominovali na primátora.

"Existovala domluva, že pokud budu obsazen do významné funkce, tak o tom (členství v ODS) budu vážně uvažovat. Udělal jsem to, na čem jsme se s představiteli hradecké ODS po volbách domluvili," řekl Hrabálek.

Ambici budovat v ODS politickou kariéru podle svých slov nemá. Připustil, že pokud by byl osloven, tak by například mohl kandidovat za rok na podzim do krajského zastupitelstva. "Nyní mám otevřený přístup k materiálům a zprávám ODS. Je to vůči mně daleko otevřenější, považuji se za daleko informovanějšího," uvedl ke svému členství v ODS.

Vysokoškolský pedagog a bývalý děkan Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy Hrabálek loni kandidoval jako nestraník za ODS na osmém místě. Do zastupitelstva se dostal díky preferenčním hlasům. Když ve volbách vítězné hnutí ANO při povolebních vyjednáváních nabídlo občanským demokratům místo primátora, ti na něj navrhli Hrabálka.

Koalici v Hradci Králové vytvořily ANO a ODS s uskupením Změna pro Hradec a Zelení. Koalice má v zastupitelstvu nejtěsnější většinu 19 hlasů ze 37.

Autoři | Foto Facebook.com/Alexandr Hrabálek

Štítky ČR, správa, ODS, Hradec Králové, FOTO, Alexandr Hrabálek, volby, ANO 2011, Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor Hradce Králové Hrabálek vstoupil do ODS  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.