Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

V Hradci dnes zastupitelé zvolí nové vedení radnice, předtím by měla být podepsána koaliční smlouva

, aktualizováno 30. října 2018, 9:15

V Hradci Králové dnes zastupitelé zvolí nové vedení radnice. Na prvním ustavujícím jednání po volbách, které začne v 15:00 v Adalbertinu, vyberou primátora, náměstky primátora a další členy městské rady. Komunální volby se konaly na začátku října.

Na složení rady v Hradci Králové se budoucí koaliční strany dohodly minulé pondělí, a to navíc stále jen předběžně. Koaliční smlouvu by měly podepsat až před dnešním ustavujícím zastupitelstvem. V radě bude podle dosavadních informací vítězné hnutí ANO, ODS a uskupení Změna pro Hradec a Zelení.

Kandidátem na primátora je Alexandr Hrabálek (nestr. za ODS). Pozice náměstkyň by měly zastávat  za ANO – Monika Štayrová a Věra Pourová. Za ODS bude pravděpodobně náměstkem vedoucí živnostenského úřadu Jiří Bláha a za Zelené se hovořilo o Adamu Zárubovi, podle posledních infromací by se ale náměstkem měl stát Martin Hanousek.

Nejzazší termín pro konání ustavující schůze zastupitelů 5. listopadu platí jen v případě, že nebyla podána na volby stížnost. Lhůta pro podání stížností byla do 19. října a od tohoto data mají soudy 20 dní na rozhodnutí. Pokud soud návrhu na neplatnost voleb či hlasování nevyhoví, má se ustavující zasedání konat do 15 dnů od vyvěšení rozhodnutí na úřední desce. Pokud stížnosti soud vyhoví, musí se volby opakovat.

Autoři | Foto ODS

Štítky ČR, správa, Hradec Králové, volby, magistrát, rada, ODS, ANO 2011, Alexandr Hrabálek, Monika Štayrová, Věra Klásková, Jiří Bláha, Živnostenský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci dnes zastupitelé zvolí nové vedení radnice, předtím by měla být podepsána koaliční smlouva  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.