Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Noví zastupitelé se poprvé sejdou v úterý 30. října, na programu bude i volba primátora

Nově zvolení zastupitelé města Hradce Králové se poprvé sejdou v úterý 30. října. Na ustavujícím zastupitelstvu budou na další čtyřleté funkční období volit primátora, náměstky a členy městské rady. První schůze nově zvolených zástupců města se bude konat tradičně ve velkém sále hradeckého Adalbertina. Začátek je naplánován na 15 hodin.

„Volbě primátora a dalších členů nového vedení města, která je tajná, bude ještě předcházet slavnostní slib zastupitelů,“ řekl mluvčí radnice Petr Vinklář.

Hradecké zastupitelstvo má 37 členů a po letošních komunálních volbách v něm bude zasedat jedenáct zastupitelů za hnutí ANO, sedm za Hradecký demokratický klub a pět zastupitelů za Občanskou demokratickou stranu. Pět zastupitelů má i Česká pirátská strana, po třech zástupcích mají v novém zastupitelstvu Koalice pro Hradec, uskupení Změna pro Hradec a Zelení a Komunistická strana Čech a Moravy.

 

Autoři

Štítky primátor, Hradec Králové, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, ANO 2011, Hradecký demokratický klub, ODS, Česká pirátská strana, KSČM

Noví zastupitelé se poprvé sejdou v úterý 30. října, na programu bude i volba primátora  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.