Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Večírek pro nedočkavé zahájil letošní Rock for People

Hudební festival Rock for People v Hradci Králové začal dnes odpoledne Večírkem pro nedočkavé. Na pódiu se postupně představí několik kapel, poslední bude formace Mydy Rabycad. Na Večírku pro nedočkavé také vybere porota nejlepší kapelu v mezinárodní soutěži Planetrox, jejíž vítěz pojede na turné do Kanady.

Hlavní program 24. ročníku třídenního festivalu začne ve středu v 11:30 koncertem kapely Mala Ruckus a následně se rozběhne na všech deseti pódiích. Akce patří k největším svého druhu v České republice.

„Do noci z pátku na sobotu se ve festivalovém areálu na hradeckém letišti představí na 100 kapel a interpretů,“ řekla mluvčí festivalu Lucie Čunderliková. Hlavní hvězdou letošního Rock for People budou britští The Prodigy. Do Hradce Králové se vracejí po šesti letech. Jejich vystoupení je naplánováno na čtvrteční večer.

Kromě The Prodigy v Hradci zahrají například britští The Kooks a The Vaccines, američtí Skillet, britská Sigma či dánská heavymetalová kapela Volbeat. Z českých interpretů se představí Gaia Mesiah, Vypsaná fixa či Tři sestry. Ze Slovenska přijedou Horkýže Slíže. Silný zážitek slibuje koncert Radim Hladík Tribute. Čeští hudebníci spjatí s předloni zesnulým Radimem Hladíkem na něm zahrají jeho skladby za doprovodu kapely Blue Effect.

Součástí doprovodného programu festivalu budou například gastronomický festival, v nabídce bude bazén, pláže, kino, sportovní a adrenalinové zážitky, exhibice, soutěže a workshopy. Rec stage nabídne kromě klasických koncertů i prostor pro busking, kdy se na pódium bude moci postavit kdokoli z návštěvníků.

Festivalové vstupné na všechny tři dny je 2200 korun. Jednodenní vstupenky jsou za 1200 korun, dvoudenní vstupenka na 5. a 6. července je za 1750 korun. Více informací o festivalu je na www.rockforpeople.cz.

Hlavní hvězdou loňského Rock for People byly americké gothic rockové hvězdy Evanescence se zpěvačkou Amy Leeovou. Za celé tři dny loni prošlo festivalem 25 tisíc návštěvníků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Rock for People, festival, Hradec Králové, hudba, hudební skupina, koncert, MYDY, Kanada, hvězda, The Prodigy, Radim Hladík, hudební festival, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večírek pro nedočkavé zahájil letošní Rock for People  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.