Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecké Divadlo Drak uvede odložené premiéry. Šípkovou Růženku a novinku Do Hajan!

Po neplánované odmlce se Divadlo Drak připravuje na novou sezonu a na své diváky, kteří se mohou těšit na odložené premiéry. Hned v září uvidí maňáskovou grotesku Šípková Růženka a novinku Do Hajan!

První premiérou nové divadelní sezóny je steampunková maňásková groteska, která je inspirovaná stejnojmenným klasickým pohádkovým titulem, Šípková Růženka. Určena je dětem od šesti let. Autoři této inscenace rozehrají na jevišti příběh o dívčině dospívání zcela netradičně.  

Šípková Růženka je pohádkový příběh, který může díky své metaforičnosti a vrstevnatosti oslovit jak diváky v raně školním věku, tak i ty starší. Diváci se můžou v každém případě těšit na výrazně výtvarnou inscenaci, velmi střídmou ve slovech, ale tím obrazovější a bohatší na akci,“ upřesnil informace k připravované pohádce Tomáš Jarkovský, ředitel Divadla Drak. Premiéra proběhne 5. 9. 2020 od 18.00 hodin na Hlavní scéně divadla.

Diváci se mohou vypravit také na premiéru zábavné pohybové klaunérie hostující režisérky Veroniky Poldauf Riedlbauchové Do Hajan! Pro tu je to, spolu s jejím tvůrčím týmem, první spolupráce s Divadlem Drak. Představení, které je pro děti od 3 let, rozhodně pobaví i dospělé.

Inscenace vychází z rodičům dobře známé situace, kdy by měly jít malé děti už spát, ale jim se ještě nechce. Na rozdíl od rodičů mají stále spousty energie.

Novinky pro rok 2021

Pro dětí od tří let je určen také první jarní titul nové divadelní sezóny Kašpárkův zvěřinec. Nové loutkové představení, hrané marionetami, mohou diváci na scéně divadla vidět od 27.2.2021.

V pořadí čtvrtou premiérou sezony bude v května příštího roku autorská inscenace Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka vycházející z dystopických děl Karla Čapka pro diváky od 9 let.

„Jsme velmi rádi, že po neplánované odmlce, která přerušila minulou divadelní sezónu téměř v její půli, může Divadlo Drak na svou práci plynule navázat a v sezóně 2020/2021 opět nabídnout svým divákům i návštěvníkům zajímavý a žánrově pestrý program jak na divadelní scéně, tak v galerii Labyrint, která je nedílnou součástí našeho divadla,“ řekl Jarkovský.

Labyrint Divadla Drak

V průběhu celého září se mohou návštěvníci Labyrintu Divadla Drak stále vydat na dobrodružnou výpravu Za Příběhem Draku, kterou Divadlo Drak připravilo na letní měsíce, jako interaktivní doprovodný program k stálé expozici Příběh Draku 1958 -2018.

V druhém patře Labyrintu probíhá do konce října výstava komiksu A neříkej to ve škole. Díky ní se návštěvníci vrátí do doby mezi pražským jarem a sametovou revolucí.  V polovině listopadu ji na čtrnáct dnů vystřídá výstava věnovaná Josefu Gočárovi.

V prosinci 2020 se v Labyrintu Divadla Drak otevře nová výstava Trojhlas aneb loutková animace třikrát jinak. Představí tři loutkové animované filmy vzniklé souběžně na třech českých uměleckých školách.

Vernisáž výstavy je v plánu na 13.12.2020 a zájemci ji mohou navštívit do 15.3.2021 v Labyrintu Divadla Drak.

„Je skvělé, že o tuto zajímavou výstavu nebude hradecké publikum ochuzeno. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost setkat se v naší galerii s divácky velmi atraktivní loutkovou animací zblízka a porovnat tak osobní autorský přístup jednotlivých tvůrců. A protože chceme, aby všichni zájemci mohli nahlédnout pod pokličku animace co nejvíc, nabídneme jim po celou dobu výstavy i zajímavý doprovodný program v kterém nebudou chybět ani animační workshopy.“  řekla k připravovanému projektu Barbora Kalinová, vedoucí marketingu a produkce Divadla Drak.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak

Štítky Divadlo Drak, premiéra, Šípková Růženka, Do Hajan!, Labyrint Divadla Drak, Hajany, výstava, labyrint, divadlo, Tomáš Jarkovský, Karel Čapek, Josef Gočár, Sametová revoluce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké Divadlo Drak uvede odložené premiéry. Šípkovou Růženku a novinku Do Hajan!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.