Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V rámci oslavy dne slonů a lvů nachystal Safari Park melounovou hostinu i sprchování slonů

Zítřejší den bude patřit po celém světě slonům a lvům. Královédvorský Safari Park připomene tento den také. Pro návštěvníky připravil zajímavý program a na své si přijdou i samotná zvířata.

Součástí programu bude například zábavný bubenický workshop nebo představení afrických chůdochodců. Ochuzeny nebudou ani sloní samice Saly a Umba v dvorské zoo. Dostanou celé melouny.

„Jejich obvyklé krmení sestává stejně jako v přírodě především ze sena či trávy a listnatých větví. Melouny jsou pro slony netradiční pochoutka a kvůli vysoké cukernatosti se s nimi musí hodně šetřit,“ popisuje zoolog Jiří Hrubý.

Díky tomu, že meteorologové slibují i slunečné a teplé počasí, obě slonice si užijí i svou oblíbenou kratochvíli – sprchování.

Slonice Saly a Umbu dostanou ke svému dni ještě jeden velký dárek. Pavilon, který obývají, prochází rozsáhlou úpravou. Hlavní změnou je rozšíření obytného prostoru pro slony a vybavení kontaktní stěnou. „Ta zajistí možnost bezpečné práce s těmito obrovskými zvířaty. Přes stěnu budou probíhat veškeré drobné zdravotní úkony jako ošetření nohou či případné odběry krve z ucha a podobně,“ doplňuje Hrubý.

V novém domově se bude žít slonicím ještě lépe a přirozeněji, než je tomu v současnosti. Rekonstrukce má být hotová do konce letních prázdnin, poté se začne psát úplně nová etapa chovu slonů ve Dvoře Králové. 

Na oslavu Světového dne lvů a slonů, se budou moci návštěvníci v zoo dozvědět spousty zajímavých informací. Krmení i sprchování slonů doplní ošetřovatelé komentářem a budou připraveni odpovídat na různé dotazy.  

Ani lvi nezůstanou upozaděni. U Lvího safari se dozví návštěvníci spousty zajímavostí a o životě šelem budou rozmlouvat oborní průvodci.

Mezinárodní dny slonů a lvů upozorňují na stále se zhoršující situaci těchto zvířat v přírodě. Kvůli lidskému počínání se tato zvířata na mnoha místech ocitla na prahu vyhubení nebo dokonce úplně zmizela tak, jako se to stalo v případě lvů berberských. 

V Safari Parku zároveň pokračují i hudební a taneční vystoupení umělců přímo z Afriky. Uvidíte chůdochodce, zapojit se budete moci i do bubenického workshopu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto safaripark.cz

Štítky Lev, slon, Safari Park, Zoo, Dvůr Králové nad Labem, oslava, workshop, krmení, průvodce, ZOO Dvůr Králové, slavnost, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci oslavy dne slonů a lvů nachystal Safari Park melounovou hostinu i sprchování slonů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.