Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Divadlo Drak v Hradci Králové uvede Bílého Tesáka. Vyhrajte si vstupenky

PR článek

I Divadlo Drak v Hradci Králové se vrací do normálu a začíná hrát své inscenace. Jednou z dalších bude na hlavní scéně představení Bílý tesák. To je v plánu ve čtvrtek 18. června od 19:00. Společně s Hradeckou Drbnou nyní máte možnost vyhrát dvě vstupenky na toto představení.

Příběh se odehrává na severu za časů zlaté horečky. V nehostinném místě a drsné době vyrůstá ze štěněte v dospělou šelmu Bílý tesák - kříženec psa a vlka. Ačkoliv je divoký a nespoutaný, příroda mu do cesty staví nejrůznější překážky. „Jak v nich obstojí? Podaří se mu neztratit na své cestě sama sebe?,“ píše divadlo.

Bilý tesák není tradiční divadelní inscenací. Hra na motivy románu Jacka Londona pracuje v takzvané formě live cinema. Herci během samotného představení používají kamery. Obraz z nich je pak živě promítán na velké plátno.


Inscenace posbírala několik ocenění

„V roce 2018 obdržela inscenace Cenu Erik pro nejinspirativnější loutkářskou inscenaci sezony,“ píše divadlo na svém webu. Další ceny a ocenění pak sbírali za představení i samotní tvůrci. Například Tomáš Jarkovský, Antonín Šilar spolu s Jakubem Vašíčkem získali ve stejném roce za její koncept Cenu města Plzně na mezinárodním festivalu Skupova Plzeň.

Velký úspěch s touto hrou má za sebou i Milan Hajn, ten za roli Bílého tesáka v roce 2019 za získal Cenu Thálie. Svoji cenu však věnoval své kolegyni Blance Josephové, tu její jí totiž na jednom z večírků rozbil. „Byla tam postavená na nějaké reprobedně – nerozumně na ráně. Každopádně, tu chvíli už si nepamatuji úplně do detailu, bylo to v nějaké pokročilé hodině toho večera. Nedopatřením jsem jí shodil, “ řekl herec Milan Hajn v našem nedávném rozhovoru.

Soutěžíme o dvě vstupenky na představení Bílý tesák do Divadla Drak v Hradci Králové

Stačí do úterní půlnoci (16. června) odpovědět na jednoduchou otázku.  Slosování pak proběhne následující den ve středu, výherce budeme kontaktovat emailem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Kde Bílý tesák vyrůstá?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Štítky soutěž, divadlo, Drak, Bílý tesák, hra, inscenace, lístky, vstupenky, Hradec Králové, představení, vstupenka, Divadlo Drak, Drbna.cz, Milan Hajn, Jack London, Tomáš Jarkovský, Skupova Plzeň, Cena Thálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Divadlo Drak v Hradci Králové uvede Bílého Tesáka. Vyhrajte si vstupenky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.