Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvorská zoo se zítra konečně otevírá. Vstup bude možný jen s předem zakoupenou vstupenkou

Návštěvníci budou moci od zítřka znovu do královédvorského safari parku. Brány zoo, se mohou otevřít za zpřísněných hygienických podmínek. Vstupovat přes turnikety, půjde jen se zakoupenou vstupenkou on-line, nebo s permanentkou. Lidé budou muset uvnitř nosit roušky.

„Vzhledem k tomu, že safari park disponuje mnoha desítkami hektarů plochy, lidé se u nás mají možnost pohybovat v dostatečných odstupech. Zároveň jsme připravili další opatření pro bezpečnou návštěvu, a to jak uvnitř safari parku, tak u vstupu do našeho areálu,“ ujišťuje ředitel Safari Parku Dvůr Králové Přemysl Rabas.

Aby se zamezilo vytváření dlouhých front u vstupu, do safari parku bude možné projít přes turnikety jen se vstupenkou zakoupenou on-line, nebo s permanentkou. On-line půjde koupit i projížďka Africkým a Lvím safari. Jet sem ale budete muset svým autem. 


Většina zvířat v safari, už je na svých místech 


Podle toho jaké budete mít štěstí, uvidíte až 50 druhů zvířat, případně až 500 kusů zvířat. ,,Dnes jsme ze zimovišť převáželi vodušky červené, dva samce a 26 samic, jsou to antilopy. V letním safari jsou tak v podstatě všechna zvířata, která tam měla být na začátek sezony. Zbývají zebry, které tam přesuneme příští týden. V květnu to budou ještě hroši a žirafy," řekla mluvčí ZOO Markéta Grúňová.

Občerstvení koupíte v prodejních automatech

Občerstvení v celém areálu bude zajištěno prostřednictvím prodejních automatů. V celém areálu a před vstupem, budou rozmístěny stojany s dezinfekčním gelem. Bude tu také platit povinnost nosit roušku.

Zoo byla uzavřena více než měsíc. Zaměstnanci ale rozhodně nelenili. Probíhala příprava na sezónu a i přes nutné odložení některých oprav, byly dokončeny nové venkovní expozice pro šelmy. Do nich budou v následujících dnech postupně převážena zvířata z dočasných ubikací. „Z chovatelské stránky nebyl chod safari parku nijak poznamenán a ošetřovatelé odvedli skvělou práci v tom, že u nás chovaná zvířata nezaznamenala oproti běžnému režimu žádnou změnu,“ uzavírá vedoucí zoologie Jaroslav Hyjánek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto safaripark.cz/ Simona Jiřičková

Štítky Zoo, Dvůr Králové nad Labem, otevření, vstupenky, on-line, bezpečnostní opatření, vstupenka, safari park, ZOO Dvůr Králové, Přemysl Rabas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvorská zoo se zítra konečně otevírá. Vstup bude možný jen s předem zakoupenou vstupenkou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.