Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oblíbený festival Rock for People letos kvůli pandemii koronaviru v Hradci Králové nebude

Ještě před pár měsíci by nikoho ani nenapadlo, že se letos bude rušit jeden festival za druhým. Může ta to pandemie koronaviru a s ní spjatá opatření. Právě ta neumožňují zrealizovat ani hudební festival Rock for People v takovém rozsahu, jak si ho organizátoři představovali. Vyprodaný 26. ročník, který měl v Hradci Králové proběhnout v červnu, se ruší a přesouvá na příští rok.

Akce, která se měla konat od 18. – 20. června na hradeckém letišti, se připravovala více než rok. Letošní ročník se mohl stát legendární tím, že byl vyprodán už dlouhou dobu dopředu. Mohu vás ujistit, že už nyní napínáme veškeré síly k realizaci letošního ročníku v náhradním termínu v roce 2021, a abychom zachovali co nejvíc z aktuálního programu. S agenty a managementy interpretů jednáme o změně termínu, snažíme se o zachování stávajícího lineupu. Vaše vstupenky zůstávají v platnosti na nové datum,“ uvádí ředitel festivalu Michal Thomes.

Pokud je to možné, vstupenky si nechte na příští rok

Velká část staveb je totiž objednána ze zahraničí, kde byly složeny nemalé zálohy. Zálohy dostali už i umělci. „Odevzdali jsme 15 % DPH ze vstupného, zaplatili nájmy, marketing, provozní náklady a mnohé další. Hotová už je i konečná podoba areálu. Vstupné pokrývá část nákladů na realizaci festivalu, další část příjmu vzniká přímo během festivalu. Pokud bychom nyní měli začít ve větší míře vracet vstupné, znamenalo by to konec festivalu Rock for People,“ dodává Thomes. Pojištění proti pandemii české pojišťovny nenabízí.  

Rock for People není jediná akce, která se ruší

Včera padl verdikt i pro 25. ročník červnového festivalu Divadlo evropských regionů a 21. ročník Open air programu Hradec Králové. Obě akce se uskuteční také příští rok.  

Hradecký Majáles bude, jen s jiným termínem

Hradecký Majáles se letos odehraje, z důvodu vládních nařízení, až v září. Přesné datum 16. září. Případná výměna vstupenek, bude spuštěna v průběhu června.

Své datum si zatím stále drží jaroměřský Brutal Assault

Tenhle hudební festival, zdá se, své 25. narozeniny oslaví. Pevnost Josefov v Jaroměři, by měla ožít 130 interprety 5. - 8. srpna. Na Brutal Assault, který patří mezi nejzajímavější metalové festivaly v Evropě, se sjíždí fanoušci z celého světa.

Ve svém termínu (20. 8.- 22. 8.) má proběhnout na letišti v Hradci Králové i festival Hip Hop Kemp.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto rockforpeople.cz

Štítky Rock for People, nebude, koronavir, Hradec Králové, festival, pandemie covidu-19, vstupenka, hudební festival, Brutal Assault, Hip Hop Kemp, Divadlo evropských regionů, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený festival Rock for People letos kvůli pandemii koronaviru v Hradci Králové nebude  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.