Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krajská metropole se dnes poprvé rozzáří ve vánočním kabátu. Slavnostní rozsvícení se chystá na Masarykově náměstí

Čtyřiadvacet dní od dnešního dne, tedy zároveň i první prosincové neděle, zbývá do letošního Štědrého dne. Dnes se tak slaví první adventní neděle, která bude i v Hradci Králové ve znamení slavnostního rozsvícení kompletní vánoční výzdoby napříč celým městem a především třech hlavních vánočních stromů, přičemž u toho na Masarykově náměstí proběhne slavnostní pokyn k rozsvícení celého města.

Akce začíná v 16 hodin, kdy bude na návštěvníky čekat také kulturní program. „V rámci něho primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek rozsvítí vánoční strom. Předvánoční náladu také vytvoří Školní smíšený pěvecký sbor při Biskupském gymnáziu a Církevní ZUŠ v Hradci Králové,“ říká k programu ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti Miroslav Franc.

Se stromem na Masarykově náměstí se rozsvítí vánoční výzdoba v celém městě, včetně stromů na Velkém náměstí a náměstí 28. října, kam byly urostlé a košaté stromy taktéž přepraveny v úterý a během následujících dnů je Technické služby města Hradec Králové ozdobily do finální podoby. 

„Pro letošní rok je nachystáno 142 motivů v podobě vloček, hvězd a chocholů rozvěšených na sloupech veřejného osvětlení. Zdobilo se 34 vzrostlých stromů a chystaly se také světelné řetězy s více než dvaceti a půl tisíci diodami. Letos jsme také nakupovali nové kusy, většinou šlo o ty, které byly z dřívějška nějak poškozené a bylo je třeba vyměnit. Nakoupily se led řetězy a denní výzdoba na řezané stromy v podobě koulí a hvězd,“ říkal ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.

Ještě do 16. hodiny odpolední můžete navštívit již 30. ročník Muzejních adventních trhů, kde se v prostoru před budou nachází na padesátku trhovců a uvnitř muzea dokonce 90 prodávajících. Současně se konají taktéž do čtvrté hodiny odpolední i další adventní trhy v nedalekém hotelu Nové Adalbertinum, kde se nachází až na 170 prodejců. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Vánoce 2019, vánoční strom, Hradec Králové, slavnostní rozsvícení, advent, Štědrý den, strom, Alexandr Hrabálek, kabát, Tomáš Pospíšil, vánoční stromek, vánoční ozdoby, Velké náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská metropole se dnes poprvé rozzáří ve vánočním kabátu. Slavnostní rozsvícení se chystá na Masarykově náměstí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.