Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Brutal Assault přijelo do Jaroměře až 23.000 lidí

Na letošní ročník metalového festivalu Brutal Assault přijelo do pevnosti Josefov v Jaroměři 22.000 až 23.000 lidí včetně umělců a servisu přehlídky. Počasí akci přálo, vyhnula se jí velká vedra i bouřky, řekl novinářům Pavel Pavlík z pořadatelské agentury. Dnes v noci festival končí.

Jeden z největších metalových festivalů v Evropě začal ve středu 7. srpna. Pořadatelé pozvali více než 130 hudebních skupin z Česka i ze zahraničí. Vystoupily například kapely Anathema, Anthrax, Emperor, Hypocrisy, Meshuggah nebo Parkway Drive. "Nedorazili jen Deicide, kterým se o 36 hodin zpozdil let kvůli tornádu na Floridě, takže se pokusíme domluvit náhradu pro příští rok," řekl Pavlík.

Podle něj sklidila dnes ráno velký aplaus skupina Gutalax z Českých Budějovic. "Před pódiem bylo narváno jako v 23:00. Na začátku koncertu vyskákali z toi toi budek, což souvisí s jejich názvem, a pak shodili jednu do publika, na rukou lidí kolovala celým areálem a pak se vrátila na pódium. To bylo velmi vtipné," uvedl Pavlík.

Festival se obešel bez incidentů

Bezpečností tým v areálu nezaznamenal zatím žádné větší komplikace, pořadatelé předem upozorňovali návštěvníky, aby si dávali pozor na své věci a nenechávali cennosti bez dozoru. Podle policejní mluvčí Magdaleny Vlčkové musela policie pouze regulovat na místě dopravu, protože vlaky do Jaroměře nejezdily kvůli výluce a nahradily je autobusy, v některých ulicích města byla omezení.

Brutal Assault vznikl původně jako malá akce na Moravě a často měnil místo svého konání. Přelom přinesl rok 2006, kdy díky atraktivnímu programu do Svojšic u Přelouče dorazilo 7000 lidí, po přesunu do Josefova návštěvnost ještě vzrostla. Například vloni dorazilo asi 19.000 příznivců tvrdé hudby, o rok dříve zhruba 20.000.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Brutal Assault, FOTO, Jaroměř, Pevnost Josefov, Emperor, Anathema, Evropa, Česko, Gutalax, Florida, hudební skupina, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brutal Assault přijelo do Jaroměře až 23.000 lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.