Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná festival Rock for People. Zahraje Vypsaná Fixa s orchestrem nebo britští Bring Me The Horizon

Vystoupením pražské kapely Branko's Bridge dnes před polednem začal 25. ročník festivalu Rock for People. Na sedmi podiích se do 6. července představí na 100 kapel, muzikantů a dýdžejů. Festival ve středu předznamenal tradiční Večírek pro nedočkavé. Loni akci navštívilo 25 tisíc lidí.

Jedním z lákadel programu prvního dne bude společný projekt kapely Vypsaná fixa s orchestrem PKF- Prague Philharmonia. Uměleckým garantem projektu a autorem aranží je dirigent, skladatel a klavírista Jan Kučera. Dále se představí skupiny The Score, Anthems, Idles, The Silver Spoons nebo Flogging Molly. Ve večerních hodinách vystoupí jedna z největších hvězd letošního jubilejního ročníku festivalu, Bring Me The Horizon z anglického Sheffieldu. Skupina, která se dala dohromady před 15 lety, se vyznačuje pestrým stylem na pomezí death/metal/melodic coru až po elektrometal s prvky popu, heavy rocku, punku a numetalu.

Největšími hvězdami letošního Rock for People budou vedle Bring Me The Horizon, Manic Street Preachers, In Flames, Rudimental, Kodaline či Franz Ferdinand.

Kromě desítek kapel z ČR i ze zahraničí nabídne Rock for People doprovodný program. Je připravená například ranní jóga, pravidelné běhy s RunCzech nebo populární street workout. Jako každý rok nebude chybět U-rampa. Letní relax nabídne i bazén, pláž a odpočinkové zóny.

Autoři | Foto Rock for People

Štítky hudba, festival, Rock for People, hudební skupina, Vypsaná fiXa, orchestr, Jan Kučera, The Score, Flogging Molly, The Silver Spoons, In Flames, Sheffield, RunCzech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná festival Rock for People. Zahraje Vypsaná Fixa s orchestrem nebo britští Bring Me The Horizon  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.