Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecké Klicperovo divadlo uvede premiéru hry Klášterní ulice

Klicperovo divadlo v Hradci Králové uvede v sobotu 12. května premiéru divadelní hry Klášterní ulice aneb To je vražda, hopsala v režii a adaptaci Davida Drábka. Předlohou inscenace byla hra mistra francouzských situačních komedií Eugéne Labiche Případ v Klášterní ulici. Premiéra začíná v 19:00 na hlavní scéně divadla.

„Diváci se mohou těšit hned na dvojí pojetí této vtipné jednoaktovky. První variace na Labiche se odehraje v roce 1918, kdy se v Praze slaví vznik nové Československé republiky, a ve druhé polovině se posuneme o sto let dopředu do roku 2018 v den po prezidentských volbách. A kdo sleduje tvorbu Davida Drábka, ví, že druhá část nebude politicky zcela korektní,“ uvedl dramaturg inscenace Ladislav Nunvář.

Představí se Miroslav Zavičár jako Bartoloměj Koldinský, Filip Richtermoc jako Franz Luňák, Martina Nováková nebo Zora Valchařová Poulová v roli okouzlující ženy pana Koldinského, Jakub Tvrdík v roli dotěrného švagra a Jan Vápeník jako sluha René. Autorem hudby je Darek Král, scénu vytvořil Petr Vítek a kostýmy navrhl Tomáš Kypta.

Klášterní ulice je v sezoně 2017/2018 Klicperova divadla v Hradci Králové šestou premiérou. Poslední se uskuteční 26. května a bude jí hra Radúz a Mahulena v režii Terezy Karpianus.

V příští sezoně uvede hradecké Klicperovo divadlo sedm premiér. V dramaturgickém plánu divadla jsou klasické komedie, velká dramata, milostné příběhy i inscenace, které se dotýkají české státnosti v jubilejním osmičkovém roce. První premiérou nadcházející sezony bude 20. října hra z hradeckého prostředí z období vzniku Československa nazvaná Republika Králové v režii Zuzany Burianové, kterou divadlo uvede ve Studiu Beseda.

Autoři

Štítky Klicperovo divadlo, premiéra, divadlo, David Drábek, Hradec Králové, Filip Richtermoc, Praha, Martina Nováková, Československo, Zuzana Burianová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké Klicperovo divadlo uvede premiéru hry Klášterní ulice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.