Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecký divadelní festival nabídne stovky různých akcí

Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů, který se na různých místech v Hradci Králové uskuteční od 22. do 29. června, nabídne stovky představení, koncertů a dalších akcí. Festival bude v Hradci počtyřiadvacáté.

„Na všech scénách Klicperova divadla a Divadla Drak včetně letních scén a venkovních šapitó se během osmi dnů uskuteční na 110 představení, divadelních i hudebních produkcí a koncertů. V rámci Open Air programu se v letošním roce uskuteční dalších více než 200 akcí,“ uvedl mluvčí Klicperova divadla Martin Sedláček.

Představení budou k vidění kromě hlavní scény Klicperova divadla a Studia Beseda také v komorní scéně V Podkroví, na Letní scéně a ve speciálním šapitó. „Návštěvníky čeká i každodenní oblíbené venkovní pohádky a koncerty,“ řekl Sedláček.

Klicperovo divadlo nabídne divákům čtyři zahraniční inscenace, 12 představení českých divadel a sedm vlastních inscenací. „V šapitó za zdravotní školou budou například čtyři představení souboru La Putyka,“ řekla ředitelka Klicperova divadla Eva Mikulková.

Zahraniční účast letos reprezentují soubory z Kosova, Německa a tradičně i ze Slovenska. „Divadlo Drak navíc přivítá i hosty z Belgie či Francie,“ dodal Sedláček.

Přednostní výměna kuponů pro předplatitele začíná ve čtvrtek 3. května od 10:00 v předprodeji divadla. Volný prodej vstupenek bude zahájen 9. května od 10:00 v předprodeji divadla i on-line na www.klicperovodivadlo.cz a www.hkpoint.cz.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky divadlo, festival, Hradec Králové, Drak, Klicperovo divadlo, představení, koncert, Martin Sedláček, Divadlo evropských regionů, divadelní festival, Divadlo Drak, Německo, Francie, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký divadelní festival nabídne stovky různých akcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.