Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecká radnice finančně podpoří na nábřeží jazz, pivo i sport

Na hradeckém nábřeží bude letos opět živo, chystá se řada akcí, které město hodlá finančně podpořit. Vyčlenilo na to sumu jeden a půl milionu korun.

Radnice ve svém rozpočtu našla milion a půl na podporu akcí konaných na královéhradeckých nábřežích. Nábřeží podél Labe oživí nejen jedenáct městem podpořených aktivit, ale i další projekty.

V samotném dotačním programu získalo v prvním kole podporu devět žadatelů, kteří obdrží dotaci v celkové výši 745 tisíc korun. Ve druhém kole byly zaevidovány dvě žádosti, kterým bude poskytnuta celková dotace ve výši 550 tisíc korun. Tato částka byla schválena zastupitelstvem v minulém týdnu. „Půl milionem korun budou podpořeny například Farmářské trhy, které se budou každých čtrnáct dní konat na Tylově nábřeží až do 14. prosince. Dotace 50 tisíc korun bude poskytnuta i na srpnové Hradecké nábřeží piva. O podporu nepřijdou ani oblíbené akce jako Nábleší, Nábřežní jazzová pouť, Evropský šampionát vozítek s pedály nebo Hradecké sportovní hry, kterým již byly dotace schváleny v prvním kole,“ říká náměstkyně primátorky pro oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková.

Vedle dotacemi podpořených projektů je na základě doporučení komise pro rozvoj cestovního ruchu součástí cyklu také řada dalších akcí, jak jsou například Hradecká nábřeží gurmánů – Chuť jara a Chuť podzimu, nebo Bezpečné nábřeží pořádané složkami integrovaného záchranného systému. Aktuální přehled akcí najdete na www.nabreziHK.cz, včetně nového Festivalu řemesel pořádaného 8. června Hradeckou kulturní a vzdělávací společností.

Ohodnoť článek

Foto Hradecké sportovní hry

Štítky finance, příspěvek, Hradec Králové, akce, kultura, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká radnice finančně podpoří na nábřeží jazz, pivo i sport  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.