Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Velikonoce oslaví aquacentrum, ZOO i statek v Pileticích

Velikonoční svátky můžete strávit malováním kraslic v Pileticích, využít minut zdarma v hradeckém aquacentru, zachránit princeznu na Starých Hradech nebo přivítat jaro v Safari Parku ve Dvoře Králové. Akcí je o tomto víkendu v kraji celá řada.

V Královéhradeckém kraji budou letos akční Velikonoce. O tomto velikonočním víkendu se koná řada akcí.

Tradiční velikonoční trhy se konají na Bílou sobotu v Adršpachu na Náchodsku.  V nedalekém Novém Městě nad Metují se po zimním spánku otevírá zámek. Velikonoční trhy se budou v sobotu odpoledne konat také ve Špindlerově Mlýně. Kromě množství stánků s bohatou nabídkou velikonočních dekorací a řemeslných výrobků, se můžete těšit též lahůdky místní krkonošské kuchyně.

V Opočně začíná dneska velikonoční výstava v zámecké hladomorně.  Připravena je tady výstava tradičních i netradičních kraslic a tématická výzdoba včetně ukázek velikonočních zvyků. K vidění bude mimo jiné velikonoční světnička, vajíčka exotických zvířat, která darovala ZOO ve Dvoře Králové nad Labem a živí králíčci.

Příchod jara můžete oslavit také v Safari Parku Dvůr Králové. Těšit se můžete každý den na komentovaná krmení zvířat s enrichmentovými pomůckami a vzdělávací stánek s velikonoční tematikou. Program proběhne od 29. do 31. 3. 2024. V ZOO budou připravené proutěné hračky s dobrotami, svět vajec a vajíček ptáků chovaných v safari parku nebo komentovaná setkání u zvířat. 

Tradiční akce je na Velikonoce na statku v Pileticích. Šrámkův statek srdečně zve na svou zážitkovou akci Velikonoce na statku, která se bude konat v prostorách roubenky od 28. března do 1. dubna, a to v čase od 10:00 do 16:00 hodin.Členky spolku návštěvníkům předvedou techniky zdobení kraslic a další lidová řemesla. Součástí výstavy budou také ukázky velikonočních výrobků a jarních dekorativních předmětů, kterými se představí žáci vybraných mateřských a základních škol z Hradce Králové.

Správa nemovitostí Hradec Králové připravila pro návštěvníky hradeckého aquacentra na prodloužený velikonoční víkend speciální akci. Do pondělí 1. dubna 2024 si mohou všichni návštěvníci užít 20 minut zdarma navíc ke každému vstupu, ať už si zakoupí jednorázový vstup v pokladně. 

Na Velikonoce se přichystal i Hrad a zámek Staré Hrady leží v Českém ráji. Na hradě se usídlili draci. Malí i velcí mohou vniknout do pohádky a zachránit princeznu Laskonku, najděte zaklínadlo a pohádková odměna vás nemine. Na dospěláky čeká ochutnávka pravé starohradské medoviny. Uvidíte, jak slavily Vánoce naše prababičky, dozvíte se něco o historii hradu a nakonec vás přijme na audienci samotný dračí král, Jeho Veličenstvo Rozumbraďák XVI.

Příjemnou velikonoční procházku slibuje i Stezka kornami stromů Krkonoše v Janských lázních.  S dětmi si tady vychytnáte sváteční atmosféru a přivítate začátek jara. Na konci Stezky bude otevřena výtvarná dílna, kde se děti mohou naučit plést pomlázky a ozdobit velikonoční kraslice. V programu myslí i na dospělé, kteří se mohou těšit na ochutnávku vaječného likéru. Během velikonoční soboty a neděle budou návštěvníky bavit maskoti Emil a Emilka.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Velikonoce, akce, kultura, Piletice, Safari Park, Staré Hrady, kraslice, zvyky, tradice, pomlázka, jarmark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce oslaví aquacentrum, ZOO i statek v Pileticích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.