Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Auta budou mít do části hradecké Gočárovy třídy v pátek odpoledne stopku

Blíž se vrchol Evropského týdne mobility v Hradci Králové. Akce má za cíl upozornit na vzrůstající automobilovou dopravu ve městě. Třešničkou na dortu bude páteční Den bez aut. Řidiči musí v centru počítat s omezením.

Akce reaguje na neustále se zvyšující problémy spojené s nárůstem automobilové dopravy a nabízí informace o možných alternativách. Výsledkem by mělo být dosažení vyváženého stavu v dopravní situaci měst, kdy prostor v ulicích patří nejen autům, ale také chodcům, cyklistům a městské hromadné dopravě.

Evropský týden mobility vyvrcholí už tento pátek 22. 9. Dnem bez aut. Konat se bude v centru města na Gočárově třídě a Ulrchově náměstí od čtrnácti do devatenácti hodin. Část Gočárovy třídy zůstane v tuto dobu pro auta zavřená.

Během Dne bez aut si zájemci budou moci půjčit kola, elektrokola i koloběžka zdarma. Děti se mohou zúčastnit závodu a jízdy zručnosti. Připraveny jsou i výtvarné aktivity, koncerty a bude tady také stánek Besipu, u kterého si děti zasoutěží, vyzkouší si opilecké brýle nebo brýle navozující vidění pod vlivem drog.  Lidé si budou moci nechat změřit zrak. Bude tu také ukázka vozů MHD. 

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky doprava, městská hromadná doprava, Evropa, Česko, BESIP, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auta budou mít do části hradecké Gočárovy třídy v pátek odpoledne stopku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.