Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Klicperovo divadlo opět zavede bezplatnou autobusovou linku pro seniory

Královéhradecké Klicperovo divadlo na nadcházející divadelní sezonu opět připravuje autobusovou linku, která bude vyjíždět před představeními pro seniorské předplatitele. Těchto představení bude v sezoně 15, všechna budou začínat v 17:30. Pro předplatitele bude linka zdarma. Službu divadlo spustilo poprvé v loňském roce a byl o ni velký zájem.

Seniorská linka poprvé vyjede v pondělí 18. září před představením Tělo tajné agentky. "Tato speciální linka totiž diváky doveze bez stresu a s maximálním pohodlím až na Velké náměstí, které je v docházkové vzdálenosti od divadla. Linka je obsluhována výhradně nízkopodlažním autobusem. Bezplatná linka bude vypravována pouze v návaznosti na představení abonentní skupiny Senioři," řekl mluvčí divadla Martin Sedláček

Trasa autobusu označeného nápisem Klicperovo divadlo se snaží pokrýt nejobydlenější části města. Zahrnuje i zastávky Terminál HD a Hlavní nádraží, kde mohou diváci přestoupit z ostatních městských, meziměstských či vlakových spojů. "Po skončení představení pak projíždí svoji trasu zpět v opačném směru," dodal Sedláček.

Klicperovo divadlo zahájí divadelní sezonu 2023/2024 festivalem Čekání na Václava, který je naplánovaný od 28. září do 28. října. V nadcházející sezoně divadlo uvede osm premiér, z nichž většina bude světovou či českou premiérou. Činohra nabídne vedle klasických předloh i autorské texty. Režie premiérových inscenací se ujmou umělecký šéf divadla Pavel Khek a také režiséři Jan Holec, Diana Šoltýsová či David Drábek. První premiérou sezony bude 13. a 14. října ve Studiu Beseda autorská inscenace Barbary Herz Láska, která je divadelním dokumentem o kapitalizaci lásky a sondou do autentických příběhů, uvedli představitelé divadla.

Zřizovatelem divadla jsou město Hradec Králové a Královéhradecký kraj. Hlavní scéna je v historické budově v Dlouhé ulici v centru stotisícového města, komorní scéna Studio Beseda je nedaleko, v Mýtské ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Klicperovo divadlo

Štítky ČR, divadlo, sociální, senioři, Klicperovo, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo opět zavede bezplatnou autobusovou linku pro seniory  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.