Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradecký Hučák si na nedostatek zájmu nemůže stěžovat, pro lidi je atrakcí

Hradecký Hučák hlásí rekordní návštěvnost, za první pololetí si sem našlo cestu skoro devadesát tisíc lidí. Vodní elektrárna se tak nadobro probudila z covidového snění a čísla návštěvnosti rostou.

Na prohlídku Hučáku dorazilo za první pololetí tohoto roku 89 tisíc lidí, to je nejvíc od dob pandemie. O Informační centrum a malou vodní elektrárnu Hučák  v centru Hradce je zkrátka velký zájem.

Infocentrum umístěné v historické secesní budově Malé vodní elektrárny Hučák v centru Hradce Králové poutavou formou představuje principy a možnosti energetických zdrojů založených na využití síly vody, větru, slunce, biomasy a geotermální energie, současně nabízí exkurzi v prostorách historické více jak stoleté plně funkční malé vodní elektrárny.

Těšit se můžete na interaktivní exponáty, laboratoř s pokusy i virtuální realitu! Na své si ale přijdou také fanoušci historie. Elektrárna Hučák zásobí své okolí elektřinou již od roku 1912. Nechybí proto historické exponáty dokumentující tradici využívání obnovitelných zdrojů a samozřejmě ani návštěva původní strojovny elektrárny,“ upřesňuje Šárka Lapáčková Beránková, mluvčí Skupiny ČEZ.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elektrárna ČEZ

Štítky Hučák, vodní elektrárna, návštěvnost, Hradec Králové, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Hučák si na nedostatek zájmu nemůže stěžovat, pro lidi je atrakcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.