Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Do Hradce na náměstí se po pauze vrací Mikuláš s čerty

Dva roky abstinence jsou u konce. Letos se v Hradci Králové opět objeví Mikuláš a čerti. ro rodiny s dětmi je na Velkém náměstí 4. prosince nachystaný zábavný program Čerti, z věže ven. A jezdit bude také Mikulášský trolejbus.

V neděli 4. prosince se bude od 17 do 19 hodin na Velkém náměstí konat zábavný program pro děti i rodiče s názvem Čerti, z věže ven! Návštěvníci se mohou těšit na ohnivou show či úprk čertů z Bílé věže. Připravené jsou také komentované prohlídky Bílé věže s čertem, a to 4. prosince od 10 hodin a 5. prosince od 16.30 hodin. Anděl provede návštěvníky hradeckou dominantou 10. prosince od 14 hodin a 18. prosince ve stejný čas.

V pondělí 5. prosince vyjede do hradeckých ulic na svou jubilejní třicátou jízdu Mikulášský trolejbus s třemi čerty a dvěma Mikuláši a andělem. „Tato veřejností oblíbená akce se i přes problémy, které máme s nedostatkem řidičů MHD, uskuteční. Nasazen bude opět kloubový trolejbus, který se v 15:35 vydá ze zastávky Alessandria, na Nový Hradec Králové, do Malšovic, do centra i na Slezské Předměstí. Kompletní jízdní řád je k dispozici na webových stránkách města i dopravního podniku,“ uvádí ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham. Pro malé cestující jsou nachystané mikulášské nadílky.

Každoročně se také k připomínce Mikuláše, čerta a anděla hlásí fotbalový klub FC Hradec Králové, a stejně tak tomu bude i letos. Votroci se chystají vyrazit na návštěvu dětí ve Fakultní nemocnici Hradec Králové i v Dětském diagnostickém ústavu a donesou jim mikulášskou nadílku.

V Hradci Králové pak bude adventní čas pokračovat od 9 prosince vánočními trhy na Velkém náměstí, které nabídnou nejen stánky s občerstvením, ale také vánoční dekorace a tipy na dárky. Spolu s tím se v adventním období uskuteční řada koncertů a vystoupení. Na vánoční trhy bude také zajíždět speciální autobusová vánoční linka zdarma. Kompletní program a další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.vanocevhradci.cz.

Ohodnoť článek

Foto Kristýna Matlachová /Pixabay.com

Štítky Hradec Králové, advent, čert, Mikuláš, Velké náměstí, Torres Blancas, FC Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce na náměstí se po pauze vrací Mikuláš s čerty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.