Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Filharmonie stěhuje koncerty do kavárny, slibuje intimnější atmosféru

Hradecká filharmonie zahajuje novou sérii koncertů v kavárně, pokřtí ji hudebník Štěpán Klouček. Lidem se otevře komorní prostor, kde by se měli cítit více komfortně.

Filharmonie Hradec Králové zve v tomto měsíci posluchače hudby na koncerty zpěváků, písničkářů i kapel. Otevře jim k tomu komorní prostor kavárny v suterénu. Návštěvníkům nabídne neformálnější prostředí, pohodlné sezení i vybavený bar. První koncert nového projektu NAHRANÍ v kavárně „pokřtí“ folkový písničkář Štěpán Klouček, který vystoupí 11. listopadu od dvacáté hodiny.

„Filharmonii Hradec Králové lze vnímat jako prostor, ve kterém posluchačům nabízíme hudbu různých žánrů. Ty, kteří holdují spíše moderní hudbě tradičně zveme na naši Modrou řadu – tj. multižánrové koncerty, ve kterých se často pojí orchestrální podání s rockem, popem a dalšími žánry. Kavárna by měla přinést těmto posluchačům další rozměr zážitku. Tentokrát komornější a méně formální“, zve na koncerty produkční Filharmonie a projektu NAHRANÍ Vladimír Šrámek a doplňuje, že právě proto dostal projekt vtipný a dvojznačný název.

Štěpán Klouček je hudebník, zpěvák a jako pedagog působí na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze. Věnuje se zpěvu a hře na kytaru. Vystupuje sám, s looperem, s herečkou a zpěvačkou Brigitou Cmuntovou, s kapelou, v muzikálech, u sebe doma, ve škole, za školou, v neznámém baru, v důvěrně známém baru, v prázdném sále, v natřískaném divadle, na ulici, u plápolajícího táboráku, v zimě i v létě. Štěpán hraje převážně jazz, folk a pop. V Hradci zazpívá i zahraje šlágry vlastní i cizí.

Tvorba Štěpána Kloučka je originální a zábavná. Skládá vlastní hudbu i texty, ale hraje také skladby Zuzany Navarové, Bruna Marse, Vlasty Redla, Damiena Rice a dalších. Tentokrát si na pódiu vystačí s kytarou a looperem, což je pro malý prostor kavárny ideální,“ doplňuje Šrámek.

Do konce roku Filharmonie Hradec Králové naplánovala ještě další dva koncerty. Druhého prosince vystuopí Alena Hübnerová & Meivis – houslistka, stálá členka orchestru Filharmonie Hradec Králové a zpěvák Meivis (Jiří Nálevka) hrají své autorské texty i známé melodie. Třináctého prosince tady vystoupí Galactic heart, hradecká kapela spojující žánry pop, folk, country a indie rock pro vás vytvoří příjemnou atmosféru prošpikovanou autorskými písněmi Aleny Drtinové, kterou doprovodí bubeník a cajonista Tomáš Votava, baskytarista Jiří Wiesenberg, klavírista Jan Kočnar a kytarista Vladimír Šrámek.

Dva dny před Vánocemi je v plánu koncert Petra Soviče a kapely Gramofon. Kapela mapující svým repertoárem domácí hudební scénu 50.- 70. let minulého století. Zazní gramofonové hity notoricky známé, ale také melodie téměř zapomenuté, které kdysi zpívali skutečné legendy populární taneční hudby např. Richard Adam, Rudolf Cortéz, Karel Hála, Waldemar Matuška, Karel Gott, Milan Chladil či Karel Štědrý. Přijďte s Petrem Sovičem a jeho Gramofonem ochutnat další kus domácí hudební historie v neotřelém a moderním hudebním pojetí. 

Kavárna Filharmonie prošla v minulém roce výrazným zlepšením. Prostor dostal nové, pohodlnější sezení, vznikl tu také prostor pro pořádání malých produkcí – koncertů, čtení nebo přednášek. Dosud kavárna sloužila jako prostor pro občerstvení diváků během koncertů ve velkém sále a pro besedy s hudebním skladatelem, publicistou a moderátorem Lukášem Hurníkem. Nyní může konečně naplnit svůj potenciál právě díky projektu NAHRANÍ a stát se také místem setkávání hudebníků s posluchači a milovníků hudby tak obecně. Posluchači se navíc mohou těšit, že díky projektu se jim představí také různá hudební seskupení členů orchestru Filharmonie Hradec Králové.

Prodej vstupenek na koncert probíhá přímo v kavárně 60 min před začátkem koncertu. Vstup do kavárny je ze strany budovy od Městských lázní. Vstupné je dvě stě korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Štěpán Klouček

Štítky filharmonie, Štěpán, Klouček, Hradec Králové, kavárna, koncerty, koncert, hudební skupina, hudba, projekt, Filharmonie Hradec Králové, Vladimír Šrámek, Karel Gott, Jaroslav Ježek, Waldemar Matuška, Zuzana Navarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonie stěhuje koncerty do kavárny, slibuje intimnější atmosféru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.