Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Akční komedie s Reynoldsem baví, neprávem vězněný Mohamed však zaujme víc

Na Red Notice se všichni dlouho těšili, možná nakonec až moc. Oproti tomu na thriller s Jodie Fosterovou se netěšil nikdo a může tedy jen pozitivně překvapit. Podobně jako animovaná sci-fi nebo seriál o delikventech bojujících v Alpách.

Red Notice

Dlouho očekávaná akční krimikomedie konečně dorazila na Netflix. Režie se ujal Rawson Marshall Thurber, stojící za komediemi Millerovi na tripu nebo Vybíjená, o zábavu by tedy mělo být postaráno. Nabušené obsazení k sobě (nebo proti sobě?) svedlo Gal Gadotovou a Ryana Reynoldse v rolích znepřátelených gangsterů a Dwayna Johnsona jako experta FBI na chování zločinců. Dobrodružná jízda je mladším bráškou Indiany Jonese z 21.století.

Ale kvalit staršího předchůdce bohužel nedosahuje. Nejde o špatný film, jen se od něj čekalo asi až příliš. Chemie mezi postavami funguje, akční scény jsou zábavné, Reynolds se snaží hláškovat o sto šest, občas se mu to i povede, celý film ale vzbuzuje béčkový dojem.

Během celého filmu dojde k plno zvratům, pompézním večírkům, milostným vzplanutím, a to vše při cestě za hledáním třetího zlatého vejce, které se nachází neznámo kde. Red Notice je akčnějšími Lovci pokladů s typově sice vhodně obsazenými herci, kteří ale tyto role hrají možná až příliš často. Mít k dispozici nejpopulárnější herce současnosti určitě pomůže ke sledovanosti, ale pokud účelem tvůrců nebylo vyprodukovat béčkovou zábavu, mohli si dát záležet trošku víc. Potenciál tady byl. I tak je ale Red notice zábavným filmem, jen jej nemusíte vidět víckrát.

Zdroj: Netflix

Mauritánec: Deník z Guantánama

Nový thriller stojí na Netflixu v pozadí Red notice. Minimálně co do obsazení jde o stejně lákavý kousek. V hlavních rolích se představí Jodie Fosterová, Benedict Cumberbatch nebo třeba Shailene Woodleyová. Film pojednává o Mohamedovi Ouldu Slahiovi, kterého zajala americká vláda a bez obvinění či soudu jej čtrnáct let protiprávně věznila v zadržovacím táboře Guantánamo Bay.

Když už Slahi ztratí veškerou naději na spravedlnost, nachází nečekaného spojence v obhájkyni (Fosterová) a její kolegyni (Woodleyová). Společně se snaží dokázat pravdu a prosadit spravedlnost, v cestě jim ovšem stojí nesmlouvavý vojenský žalobce (Cumberbatch). Právnická přestřelka nabídne spoustu šokujících odhalení. Podaří se právnickému týmu vyprostit nevinného ze zajetí?

Zdroj:  STX Entertainment

Arcane: League of Legends

Nejen komediální animované seriály jsou v kurzu. Občas tvůrci sáhnou i po látce, která se bere vážně. Právě to je případ nového akčního sci-fi seriálu na Netflixu. Už jeho propracovaná animace podobná počítačovým hrám zaujme, hudební podkres se také povedl (ústřední píseň například nazpívali Imagine Dragons). A nevěřili byste, jak vás může animovaný seriál vtáhnout do děje.

Příběh se odehrává v Runové zemi na kontinentu Valoran. Tady se nachází Piltover, město pokroku, vzdělaných lidí a vědců. Pod ním se však rozprostírá Zaun, stoka, kde lidé žijí ve špíně, chaosu, bídě a hemží se to tady kriminálními živly. Do popředí děje vstupují sestry Violet a Powder, které se snaží za každou cenu přežít v tomto nehostinném prostředí magického světa.

Hlavní devízou Arcane: League of Legends je neotřelá animace a propracovanost fiktivního světa. Pro diváky neznalé animovaných sci-fi seriálů by však mohlo být seriál poněkud hůře přístupný a nemuseli by si k němu najít cestu. Ale pokud vás tento žánr zajímá, nějak začít musíte, ne?

Zdroj: Netflix

Divoká republika

Německý dobrodružný seriál pojednává o partě mladistvých delikventů, jež se po tragické události během resocializačního programu uchýlí do Alp. V horách je kromě boje proti silám přírody i sobě samým čeká vytváření nové společnosti, podle vlastních zákonů. Mezilidské vztahy mezi problematickými jedinci se každou chvíli vyhrocují a konflikty či agresivní chování jsou tady na denním pořádku.

Zdejší teenageři neskončili na nápravném kurzu jen tak. Dozvídáme se jejich životní příběhy, z jakého jsou prostředí, jaké měli rodinné zázemí a co je dohnalo k tomu, že místo klasických středoškoláků jsou z nich delikventi. Muž, který se experimentu v horách ujal si vytyčil za cíl, že za osm týdnů mladé provinilce převychová, protože nevěří, že jsou v jádru zlí a nenapravitelní.  Jenomže ne každý se dá převychovat a krádež kol není to samé, co například obchod s lidmi. Mladiství si nejsou rovni nejen ve zločinech, které spáchali, ale rovnost nepanuje ani v jejich skupině. A jeden druhému to dají pořádně sežrat.

Při nočním táboření účastníci kurzu zjistí, že jeden z vedoucích je mrtvý. Podezření samozřejmě padá na jednoho ze zločinců a celá situace se zvrhává. Jak? To už si budete muset zjistit sami v osmidílné Divoké republice na HBO GO.

Zdroj: Magenta TV

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Netflix, Magenta TV, STX Entertainment

Štítky filmové tipy, Netflix, hbo go, seriál, film, Divoká republika. Arcane: League of Legends, Mauritánec: Deník z Guantánama, Red Notice, Ryan Reynolds, Jodie Fosterová, science fiction, Alpy, komedie, Gal Gadotová, Rawson Marshall Thurber, Benedict Cumberbat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akční komedie s Reynoldsem baví, neprávem vězněný Mohamed však zaujme víc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.