Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kultura

Tělo tajné agentky zakončí divadelní sezónu v Klicperově divadle

Klicperovo divadlo v Hradci Králové chystá další premiéru, tentokrát to bude autorská hra režiséra Tomáše Dianišky Tělo tajné agentky. Na programu je 27. května od sedmi večer.

Divadlo Drak připravilo výstavu Továrna na utopii pro píseckou Galerii

Divadlo Drak představuje svůj projekt inspirovaný dílem Karla Čapka na mezinárodním Maribor Theatre Festivalu. Tato interaktivní výstava s názvem "Továrna na utopii" je společným projektem Divadla Drak a Mezinárodního institutu figurálního...

Dětská železnice v centru Hradce opět zahajuje sezónu

Rodiče s dětmi budou mít od této neděle v Hradci Králové další možnost, jak zabavit ty nejmenší. Začíná další sezóna dětské železnice v parčíku na náměstí 5. května.

Hradecká Filharmonie nastínila novou sezónu, předplatné je už v prodeji

Pro posluchače klasické hudby a jí blízkých žánrů má královéhradecká Filharmonie na příští koncertní sezónu připravenou širokou paletu hudebních zážitků. Předplatné je již v prodeji a zájemci si jej mohou pořídit do konce června.

Blíž se noc kostelů, v Královéhradeckém kraji se jich otevře víc než osmdesát

V Královéhradeckém kraji se do letošní Noci kostelů dosud přihlásilo 87 církevních budov. Součástí budou prohlídky i kulturní program. Patnáctý ročník Noci kostelů se bude konat v pátek 2. června, jde o celorepublikovou akci.

Dvorská ZOO bude o víkendu plná Burianových mamutů a dinosaurů

Safari Park Dvůr Králové nad Labem připomene v sobotu 20. května letošní 40. výročí vzniku obrazové galerie Zdeňka Buriana akcí Cesta do pravěku. Součástí celodenního programu budou přednášky o Burianově díle.

V Trutnově se otevře nová galerie Centrum současného umění EPO1. Vznikla v prostorách staré továrny

V Trutnově otevírá nová galerie EPO1, která svým návštěvníkům poskytne netradiční pohled na umění. Galerie vznikla v rekonstruované historické budově první trutnovské elektrárny. Veřejnosti se poprvé otevře 24. května.

Jak se jmenovala druhá manželka vévody Albrechta z Valdštejna, kterou budete moci na Valdštejnských slavnostech 2023 ve Frýdlantu ve dnech 19. až 21. května vidět?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Legendární Trutnoff oznámil další lákadla letošního ročníku

Legendární festival, který se letos po sedmi letech vrací z moravského exilu do domovského Trutnova a uskuteční se v tradičním termínu od 17. do 20. 8., oznamuje další kapely.

NA JEDNOM BŘEHU nabídne Colourful People, Razam i Annet X

Festival Na jednom břehu 2023 oslaví dvacet let své existence, a to poslední květnovou sobotu v Letním kině Širák, v místě, pro které byl před lety stvořen a kam patří.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.