Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kultura

Festival Jiráskův Hronov nabídne desítky představení, začne 28. července

Desítky představení nabídne 93. ročník mezinárodního festivalu amatérského divadla Jiráskův Hronov. Uskuteční se od 28. července do 5. srpna. Součástí festivalu bude také doprovodný program včetně koncertů, seminářů, výstav i diskusních panelů.

Festival Jazz Goes to Town v Hradci Králové nabídne sedm desítek umělců

Mezinárodní hudební festival Jazz Goes to Town/Jazz jde městem nabídne na sedmi místech v Hradci Králové více než 70 hudebníků ve 14 domácích i zahraničních kapelách. Všechny letošní zahraniční kapely se představí v Česku poprvé. Devětadvacátý...

Hradecký kraj vydá Kulturní deník. Turisty provede po kulturních akcích se záštitou hejtmanství

Královéhradecký kraj se rozhodl vydat takzvaný Kulturní deník. Ten bude sloužit turistům, které pozve na 21 kulturních akcí se záštitou hejtmanství. Brožura nebude fungovat pouze jako kalendář. Turisté si do něho budou moci dělat poznámky,...

Festival Za poklady Broumovska naservíruje rakouskou harfenistku

Po famózním gospelovém úvodu pokračuje festival Za poklady Broumovska intimně laděným vystoupením rakouské harfenistky Elisabeth Plank. Koncert startuje dneska večer v šest v šonovském kostele sv. Markéty.

OBRAZEM: Jedinečná atmosféra Regionů zaplnila centrum Hradce Králové

V Hradci Králové jde do finále oblíbený divadelní festival Regiony. Během osmi dní nabídl tři sta představení a v ulicích v centru bylo živo každý den až do nočních hodin. Jedinečnou atmosféru si každoročně nenechají ujít tisíce lidí.

Vojáci se nastěhovali do centra Hradce Králové, připomínají si 157. výročí bitvy u Chlumu

Na Chlumu budou opět bojovat vojáci a bude se tady střílet z děla. Připomínáme si další výročí bitvy z roku 1866. Třídenní akce bude ale zahájena v pátek v centru Hradce Králové.

Do hradeckého muzea se po desítkách let vrátilo téma husitství

Muzeum východních Čech v Hradci Králové otevřelo novou výstavu nazvanou JAN ŽIŽKA - husité ve východních Čechách, která seznámí širokou veřejnost s počátky a průběhem husitské revoluce v oblasti východních Čech.

Divadelní festival, Ledecká lávka nebo jarmark. Kam vyrazit o víkendu v Královéhradeckém kraji?

Dnešním dnem byl zahájen v Hradci Králové Mezinárodní divadelní festival Regiony, který potrvá osm dní. Kromě divadelních představení, se mohou návštěvníci těšit i na řadu hudebních vystoupení a doprovodných programů. Účinkující budou nejen z...

Pořadatele menších kulturních akcí podpoří Hradec Králové mimořádnou dotací. Uvolní milion korun

I v druhé polovině letošního roku se radnice v Hradci Králové rozhodla podpořit pořadatele malých a středně velkých kulturních akcí ve městě. Z městského rozpočtu uvolnila více než jeden milion korun, který chce rozdělit formou dotace. Podle...

Dokonalý svět Instagramu a hledání sebe sama, téma pro další premiéru Klicperova divadla

Klicperovo divadlo v Hradci Králové uvede dnes večer poslední premiéru této sezóny. Ve Studiu Beseda odehrají herci Podobu věci, kterou umělecký šéf Pavel Khek nazkoušel se čtyřmi služebně nejmladšími členy souboru.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.