Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli opravě stanice Jaroměř začala v kraji rozsáhlá výluka

Kvůli rekonstrukci železniční stanice v Jaroměři na Náchodsku začala dnes ráno v Královéhradeckém kraji rozsáhlá výluka. Potrvá do 10. srpna a týká se úseků tratí z Hradce Králové do Liberce a z Hradce Králové do Trutnova a Náchoda. Vlaky při výluce nahradily autobusy.

Některé autobusy mají oproti vlakovému jízdnímu řádu jiné časy odjezdů a příjezdů, u některých spojů nejsou zajištěny vlakové přípoje. „Jde o největší letní výluku v Královéhradeckém kraji. Cestující by se měli před jízdou informovat o aktuálním spojení,“ řekl Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah.

Na trati z Hradce Králové do Liberce se výluka týká úseku z Jaroměře do Staré Paky na Jičínsku. České dráhy na něm v rámci výluky zavedly tři druhy autobusových linek. Na trati z Hradce Králové směrem na Trutnov a Náchod se výluka týká úseku Smiřice - Jaroměř - Česká Skalice a zavedeny jsou na něm dvě autobusové linky. „Cestující jedoucí od Smiřic a Jaroměře směrem na Náchod autobusy zavezou přímo až do Náchoda. Lidem odpadne přestup ve Starkoči,“ uvedl Fiala.

Rozsáhlá rekonstrukce železniční stanice Jaroměř přijde Správu železniční dopravní cesty na více než 900 milionů korun. Stavbaři udělají nové kolejiště a nová nástupiště, osadí nové zabezpečovací zařízení, vybudují podchod a výtah na nástupiště. V roce 2021 se počítá s opravou nádražní budovy.

Původně měla výluka na trati z Jaroměře ve směru na Starou Paku trvat až do 10. září, a to kvůli přípravě stavby mostu pro dálnici D11. Ředitelství silnic a dálnic ale přípravu zatím odložilo, takže výluka zatím nebude, uvedl Fiala.

V Královéhradeckém kraji je již od 11. července výluka na trati z Častolovic do Solnice, která vede do průmyslové zóny Kvasiny - Solnice se závodem Škody Auto. Výluka tam potrvá do pondělí 16. července.

Velká výluka čeká cestující v Královéhradeckém kraji ještě mezi 15. srpnem a 8. zářím na trati z Hradce Králové do Poděbrad. Důvodem výluky bude oprava a údržba trati.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlaky, autobusy, doprava, jízdní řády, Jaroměř, Hradec Králové, oprava, Královéhradecký kraj, Náchod, Liberec, Trutnov, okres Náchod, České dráhy, Stará Paka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě stanice Jaroměř začala v kraji rozsáhlá výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.