Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nové elektrické SUV Enyaq iV od Škodovky bude mít světovou premiéru 1. září v Praze

Model Enyaq iV je nové SUV od Škody Auto s čistě bateriovým elektrickým pohonem. Jde o první sériový model automobilky, který využívá modulární platformu pro elektromobily koncernu Volkswagen. Historického milníku se dočká 1. září.

Podle Škody Auto jde o její letošní nejdůležitější model, má jít o vlajkovou loď značky. Enyaq iV má mít podobný vnitřní prostor jako SUV Kodiaq. Na výběr bude buď s pohonem zadních kol nebo jako čtyřkolku. K dispozici budou i tři velikosti baterie a pět výkonnostních stupňů. Na jedno nabití zvládne ujet až 500 kilometrů.

Model Enyaq iV má mít světovou premiéru 1. září v Praze. Tímto představením modelu mají vyvrcholit i oslavy 125 let od založení mladoboleslavské automobilky. Představení modelu bude přenášeno i přes internet a virtuálně.

Silueta Enyaq iV

Škodovka loni dodala do celého světa 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice (v Mladé Boleslavi, Kvasinách na Rychnovsku a Vrchlabí). Vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Také ale na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává přibližně 39.000 zaměstnanců, z toho v Česku je to skoro 34.000 lidí.

Ohodnoť článek

Foto skoda-storyboard.com

Štítky Škoda Auto, model Enyaq iV, Kvasiny, Vrchlabí, Mladá Boleslav, premiéra, Praha, ŠKODA AUTO a.s., Škoda Enyaq, SUV, Volkswagen, Česko, Škoda Kodiaq, Rusko, Čína, Indie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové elektrické SUV Enyaq iV od Škodovky bude mít světovou premiéru 1. září v Praze  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.