Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silničáři už se pustili do opravy silnice mezi Nepolisy a Zadražany, řidiči tudy neprojedou do poloviny listopadu

Od včerejšího dne je uzavřena silnice II. třídy mezi Nepolisy a Zadražany na trase Chlumec nad Cidlinou - Nový Bydžov. Tak tomu bude až do 15. 11. 2020. Objízdné trasy jsou jiné pro osobní a nákladní dopravu. Spolu s rekonstrukcí silnice v obci Nepolisy, se budou opravovat i železniční přejezdy.

Stavba, která bude probíhat za plné uzavírky, začala již na začátku července opravou objízdných tras mezi Pískem a Mlékosrby. Práce na rekonstrukci byly rozděleny do sedmi úseků. Včera začala samotná oprava silnice Chlumec nad Cidlinou - Nový Bydžov.

V první etapě bude Královéhradecký kraj opravovat úsek silnice II. třídy z Nepolis do Zadražan z plánované rekonstrukce silnice Chlumec nad Cidlinou / Zábědov.

Objížďka pro osobní auta a autobusy je vedena z Chlumce nad Cidlinou přes Nové Město, Písek, Mlékosrby a Zadražany. Pro nákladní automobily vede z Chlumce nad Cidlinou přes Dlouhopolsko a Městec Králové.

Zároveň s touto rekonstrukcí bude Správa železnic opravovat železniční přejezdy v Chlumci nad Cidlinou a s tím budou souviset úplné uzavírky.

Jako první se uzavře železniční přejezd v ulici Lišická na trase Chlumec nad Cidlinou – Lišice. Řidiči se přes něj nedostanou od 28.07.2020 do 07.08.2020. Do lokality Amerika a do Lišic, to půjde projet přes Lovčice.

Železniční přejezd v ulici Spravedlnost se uzavře 31.07.2020 a bude neprůjezdný až do 04.08.2020. Do lokality Amerika, průmyslové zóny Spravedlnost a Chlumecké průmyslové zóny v lese bude možné se dostat přes Lovčice, Lišice a průmyslovou zónu.

Železniční přejezd v ulici Kozelkova na silnici II. třídy z Chlumce nad Cidlinou a Novým Bydžovem, bude uzavřen od 01.08.2020 do 03.08.2020. Do lokality mezi železniční přejezd a obec Nepolisy, bude možné zajet jen po cestě kolem Rybářství Chlumec nad Cidlinou. Cesta bude značena, ale a platí jen pro dopravu do 3,5 t.

Silnice mezi Chlumcem a Bydžovem bude kompletně hotová za dva roky

V letošním roce se prostaví 37 milionů korun na rekonstrukci dvou úseků – jde o průtah Nepolis a úseku z Nepolis na Zadražany. Další práce budou pokračovat v příštím roce.

Oprava silnice mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou vyjde celkem na 143 milionů korun. Většinu nákladů pokryje evropská dotace. Po nové silnici budou moci řidiči jezdit v roce 2022.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky silnice, oprava, Královéhradecký kraj, Nepolisy, Zadražany, Chlumec nad Cidlinou, železniční přejezd, rekonstrukce, Nový Bydžov, Písek, Mlékosrby, Lišice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři už se pustili do opravy silnice mezi Nepolisy a Zadražany, řidiči tudy neprojedou do poloviny listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.