Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přes východní Čechy projede nadměrný náklad, energetici budou muset vypínat proud

Dnes ráno vyjel z Jablonného v Podještědí nadměrný náklad. Cílem bude 216 kilometrů vzdálená Červená Voda na Orlickoústecku. Nocovat bude přímo v Hradci Králové, kam dorazí večer. Na trase nákladu budou muset energetici odpojovat proud, aby bylo možné projet pod vedením.

Nadměrný náklad vyrazil ze severočeského Jablonného v Podještědí po 6 hodině ranní. Jde o dvě soupravy, které mají namířeno do Červené Vody v Pardubickém kraji. Sem by měly dorazit ale až zítra po 18. hodině. Večer budou odstaveny v Hradci Králové, dál v cestě budou pokračovat opět zítra ráno kolem 6 hodiny.

Dva díly mobilheimu, každý o šířce 3,4 m, délce 11,4 metrů a výšce 5, 25 metrů budou umístěny na 2 soupravách a celková výška dosáhne 6,1 metrů.

„V trase transportu budeme na některých místech provádět demontáž a opětovnou montáž vedení vysokého i nízkého napětí, odpojení a opětovné zapojení elektrické energie. Omezení dodávky nejvíce pocítí obyvatelé po trase transportu, v severních, středních a východních Čechách,“ říká mluvčí východočeských energetiků Šárka Lapáčková Beránková.

Ve východních Čechách zaregistrují krátkodobé výpadky proudu obyvatelé po trase převozu například v Sobotce, Jičíně, Hořicích, nebo v Sadové. Poté náklad zamíří do Hradce Králové, kde bude nocovat. Druhý den vyjede náklad z Hradce Králové směrem na Týniště nad Orlicí. „Krátkodobé vypnutí tak pocítí obyvatelé po trase transportu v Týništi nad Orlicí, Žamberku a v Červené Vodě," doplňuje mluvčí. Do Červené Vody, kde ukončí svoji cestu, by měl dorazit po 18 hodině.

Na trase, kudy kolos pojede, bude na několika místech operativně odstraněno vedení vysokého a nízkého napětí, aby mohl projet. „Po projetí nákladních souprav budeme okamžitě vše uvádět do původního stavu. Celá tato operace vyžaduje mimořádné nasazení našich pracovníků. Snahou je, aby omezení dodávek elektřiny pro obyvatele v dotčených částech bylo co nejkratší," říká Beránková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky nadměrný náklad, Východní Čechy, proud, výpadky, energetici, Hradec Králové, Červená Voda, Jablonné v Podještědí, okres Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj, Týniště nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes východní Čechy projede nadměrný náklad, energetici budou muset vypínat proud  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.