Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič nedal na Rychnovsku přednost. V plné rychlosti do něj narazilo auto

Ve středu dne 8. ledna 2020 v 17:15 hodin došlo v obci Albrechtice nad Orlicí k dopravní nehodě. Osmapadesátiletý řidič osobního vozidla značky Kia jedoucí po silnici III. třídy ze směru od Vysokého Chvojna nejspíše přehlédl svislou dopravní značku „Dej přednost v jízdě!“, nestihl tak včas zabrzdit a dát přednost osobnímu vozidlu značky BMW, které jelo po hlavní silnici II. třídy ze směru od Týniště nad Orlicí směrem do Žďáru nad Orlicí.

Při střetu obou vozidel došlo dle prvotního zjištění ke zranění spolujezdce ve vozidle BMW, který byl vozidlem ZZS transportován do Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou. Ke zranění jiných osob dle prvotního zjištění nedošlo. Přivolaní rychnovští policisté provedli na místě u obou řidičů dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

Hmotná škoda na vozidle značky Kia je odhadována přibližně na 25 tisíc korun. Škoda na vozidle značky BMW na přibližně 100 tisíc korun.

V souvislosti s touto nehodou policisté opět připomínají řidičům, aby důkladně sledovali dopravní značení a na nepřehledných nebo složitých křižovatkách byli obzvláště opatrní. 

Ohodnoť článek

Foto KŘP Královehradeckého kraje | Zdroj KŘP Královehradeckého kraje

Štítky Rychnovsko, nehoda, zranění, BMW, Kia, okres Rychnov nad Kněžnou, Týniště nad Orlicí, Žďár nad Orlicí, Albrechtice nad Orlicí, Vysoké Chvojno, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nedal na Rychnovsku přednost. V plné rychlosti do něj narazilo auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.