Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nástup předními dveřmi v MHD často zdržuje. Chystají se nějaké změny?

Městská hromadná doprava v Hradci Králové patří k nejmodernějším v České republice. Dopravní podnik se může pyšnit moderním vozovým parkem a hodlá v tom pokračovat i v následujících letech. I přesto, že cestující jsou s MHD převážně spokojeni, často si stěžují o víkendu na nástup předními dveřmi, který občas dopravu zdržuje.

"Se změnou ohledně nastupování cestujícími MHD předními dveřmi o víkendech nepočítáme. Toto opatření slouží ke zvýšení platební kázně cestujících a je v podstatě i standardem MHD v ČR (kdy jsou i DP – konkrétně třeba Dopravní podnik města Děčína, a.s., kde cestující nastupuji pouze předními dveřmi – bez ohledu na pracovní či víkendové dny)," svěřil se Drbně vedoucí marketingu Dopravního podniku v Hradci František Meduna.

Nástup předními dveřmi v hradecké MHD je ve všední dny od 19. hodin a o víkendech po celý den. A právě o víkendu si často cestující stěžují, že tento způsob výrazně zpomaluje dopravu. V mnoha krajských městech se často nastupuje všemi dveřmi i o víkendu, v Hradci je to vyjímka, nicméně podle vedoucího marketingu se s nástupem předními dveřmi upravují časy tak, aby řidiči MHD měli časovovou rezervu.

"Mimo některých exponovaných akcí není určitě možnou příčinou zdržení spojů, protože s touto formou odbavení o víkendech počítá i jízdní řád naší MHD." dodal na závěr Meduna.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Dopravní podnik, Hradec Králové, autobusy, městská hromadná doprava, dopravní společnost, Česko, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nástup předními dveřmi v MHD často zdržuje. Chystají se nějaké změny?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.