Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Černé parkoviště na břehu Labe u Fakultní nemocnice nezanikne, to nové totiž kapacitně nebude stačit

Ačkoliv se Fakultní nemocnice v Hradci Králové dočká kýženého nového parkoviště, tak to provizorní, které do teď využívají desítky řidičů, se navzdory tomu nezruší.

„Původně jsme předpokládali, že se černé parkoviště zcela uzavře, nicméně deficit parkovacích míst je tak obrovský, že je ho potřeba zachovat," řekl náměstek pro oblast investic Jiří Bláha.

Na protější straně roste nové placené parkoviště, které bude pro 205 aut. Nicméně firma, která se na jeho stavbě podílí, jej nestihne postavit čas, navíc se z původních 9 milionů prodraží o dva miliony.  Důvodem jsou dodatečné práce na zvýšení podloží parkoviště. Stavbu prodraží i náklady na odvoz a likvidaci stavebních materiálů, které se pod trávou na ploše parkoviště našly.

Parkoviště by podle aktuální smlouvy mělo být hotové v únoru, ale podle Bláhy se termín možná o měsíc prodlouží. "O termínu dokončení se s dodavatelem budeme bavit. Vzhledem k vícepracím bych předpokládal, že termín bude prodloužen," řekl náměstek Bláha. 

Podle všeho by se ale parkoviště mělo otevřít již v únoru příštího roku. Je ale možné, že se kvůli počasí stavba ještě protáhne.

Ačkoliv se na černé ploše u Labe stát nesmí, městská policie je v tomto ohledu dosti benevolentní, strážníci řidiče pokutují jen ve výjimečných případech. Tak či tak ale v místě dochází k narušení terénu a i stromy dostávají zabrat.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Parkoviště, fakultní nemocnice, Hradec Králové, Labe, Jiří Bláha, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černé parkoviště na břehu Labe u Fakultní nemocnice nezanikne, to nové totiž kapacitně nebude stačit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.