Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nákupní zóny v Březhradě už brzy propojí rychlospojka. Odpadne tak zbytečné objíždění

Začátkem září se začalo konečně budovat propojení dvou částí nákupní zóny v Březhradě. Očekávané spojení brzdil i zdlouhavější výkup potřebných pozemků. Hotovo by mohlo být koncem roku 2020 a jak před nedávnem informovala pro Hradecký Deník náměstkyně primátora Věra Pourová, celková stavba vyjde na částku okolo 25 milionů korun, kterou budou z velké části hradit firmy, jenž mají v Březhradě své podniky.

Propojení vzniká od kruhového objezdu u Tesca směrem ke SCONTO Nábytku, kde také stavební firma zahájila své práce. Rok a čtvrt trvající výstavba  následně nepřinese bezpečné propojení pouze pro automobily, ale také pro cyklisty a chodce. Jezdit by tudy měl i spoj městské hromadné dopravy. 

Odpadne tak zdlouhavé a hlavně zbytečné najíždění a hned na to napojené sjíždění z Hradubické, která je momentálně hlavním spojovacím uzlem mezi oběma nákupními zónami.

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky propojení, Březhrad, nákupní zóna, Věra Klásková, Tesco

Nákupní zóny v Březhradě už brzy propojí rychlospojka. Odpadne tak zbytečné objíždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.