Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Řidička zastavila v levém pruhu na D11, chtěla odbočit. Tři lidé se zranili, včetně dítěte

Zraněním třech lidí včetně jednoho dítěte skončila ve čtvrtek 11. července na D11 dopravní nehoda dvou aut. Způsobil ji manévr, při kterém řidička Octavie zastavila v levém pruhu, protože chtěla odbočovat na dálniční sjezd po pravé straně. Během několika vteřin do ní pak narazilo auto. Nehodu přitom zachytila bezpečnostní kamera.

Nehoda se stala u exitu číslo 68 na Chýšť. Řidička Škody Octavia jela v levém jízdnímu pruhu směrem z Prahy na Hradec Králové a podle vlastní výpovědi chtěla využít nedalekého exitu k odbočení, bránila jí v tom však vozidla jedoucí v pravém jízdním pruhu.

Řidička tak zastavila na úrovni exitu a čekala, až bude možné z levého pruhu přes pravý dálnici opustit. Netrvalo dlouho a do jejího auta narazilo jiné.

Při nehodě přitom došlo ke zranění dvou dospělých a dítěte. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní, stejně tak test na přítomnost drog. Dálnice byla po dobu vyšetřování nehody průjezdná s omezeními, která pominula až po dvanácté hodině. 

„Příčina, míra zavinění obou účastníků a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou i nadále v šetření dálničních policistů z Prav," uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

V souvislosti s tímto případem policisté vyzývají, aby se řidič plně věnovali řízení. „Právě na dálnici, kde se vozidla pohybují vyšší rychlostí, může při náhlém snížení rychlosti jednoho z nich dojít i k řetězovým nehodám s mnohdy fatálními následky. Stejně tak důležité je naplánování trasy tak, aby řidiče nepřekvapily po cestě nenadálé situace," uzavřela Vlčková.

Autoři | Foto PČR

Štítky d11, nehoda, Dálnice D11, Škoda Octavia, havárie, Praha, Hradec Králové, Chýšť

VIDEO: Řidička zastavila v levém pruhu na D11, chtěla odbočit. Tři lidé se zranili, včetně dítěte  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.