Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezi Spy a Krčínem už frčí po nové silnici, stála 48 milionů

Řidiči si už mohou užívat úplně nové silnice třetí třídy č. 30821 mezi Spy a Krčínem v Novém Městě nad Metují. Po více jak ročních opravách je konečně hotovo a na silnici se vrátil provoz.

Během rekonstrukce téměř 3 kilometry dlouhého úseku došlo i na úpravu železničního viaduktu na trase Nové Město nad Metují – Opočno. „Díky rozšíření profilu zde bude nyní možný obousměrný průjezd vozidel,“ uvedla mluvčí kraje Sylvie Velčovská.

Nové silnice si řidiči užijí od Žižkova náměstí v Krčíně až po křižovatku první třídy č. 14 ve Spech. „Přestože se jedná o silnici třetí třídy, její vytížení odpovídá silnicím vyšších tříd,“ komentoval náměstek hejtmana Martin Červíček. Silnice je významnou spojnicí mezi Novým Městem nad Metují a solnicko-kvasinskou průmyslovou zónou.

Náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 48 milionů korun. Většinu pokryly peníze z Ministerstva průmyslu a obchodu, zbytek doplatil kraj. „V rámci projektu došlo i k opravě křižovatky se silnicí II/308, vznikly i nové chodníky a osvětlení,“ dodal radní Václav Řehoř.

Autoři | Foto Královehradecký kraj

Štítky Nové Město nad Metují, doprava, silnice, Martin Červíček, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Václav Řehoř

Mezi Spy a Krčínem už frčí po nové silnici, stála 48 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.